HírekKultúra

Az Eltörölt fiú rendezője egy valamit nagyon megbánt a filmmel kapcsolatban

Joel Edgerton, a tavaly bemutatott Eltörölt fiú című film rendezője – a film Garrard Conley azonos című regényéből készült – megosztotta a rajongókkal, mit is bánt meg a legjobban az előkészületek során.

 

Joel Edgerton

 

Az Eltörölt fiú a Telluride Film Fesztiválon debütált 2018 szeptemberében, majd később a mozivásznon is láthatták az érdeklődők – bár Magyarországon sajnos végül mégsem mutatták be. A nézettség és a visszajelzések is pozitív képet festenek a filmről, az amerikai jegyeladások szempontjából mégsem térült meg a forgatásra szánt összeg. Edgerton azt is elmondta, mi a véleménye erről: a filmnek az internetes médiaszolgáltatóknál kellett volna debütálnia – írja a Queerty.

„Volt egy nagyon érdekes vitánk arról, merre kellene elindulnunk a filmmel. A Focus Features produkciós cég már korábban is csodálatos LMBTQ filmeket tudhatott magáénak, mint a Túl a barátságon vagy a Milk, szóval úgy éreztem, hogy biztos kezekben leszünk. Szerettünk volna szemtől szembe kerülni a nézőkkel, beszélgetést kezdeményezni velük a vetítéseken. Számomra akkoriban ez tűnt a legjobb megoldásnak. Viszont abban a pillanatban, hogy egy internetes médiaszolgáltatóhoz kerül valami, mindenki bármely háztartásban, bármely országban megnézheti a filmet. Ilyen esetben nem kapsz olyan visszajelzést, hogy mikor érkezik meg a film egy adott országba, vagy, hogy valakinek órákat kell autóznia, hogy megnézze a moziban, és ez bevallom, nagyon szomorúan érintett. Ekkor jöttem rá, hogy ez elég nyomós indok arra, hogy minél hamarabb felkerüljön egy film a Netflixre, főleg, ha az Eltörölt fiúról beszélünk, ami önmagában egy olyan film, ami remek beszélgetéseket indíthat el egy családban. Az emberek megváltoztathatják egymás nézőpontját, elgondolkoztatja őket a saját életükről, és amikor erre gondolok, azt kívánom, bárcsak mindenki számára elérhetővé tettük volna ahelyett, hogy visszatartottuk a mozitermekben”

– emlékezett vissza az időszakra Edgerton.

 

Nicole Kidman és Lucas Hedges

Az Eltörölt fiú bemutatása óta egyre több hírt hallunk a történet középpontjában álló átnevelő táborokról és terápiákról, valamint azok megszüntetéséről. A filmben olyan neves színészek alakították a valóságon alapuló karaktereket, mint Lucas Hedges, Nicole Kidman, Russel Crowe és maga a rendező, Joel Edgerton.

 

 

hirdetés
Previous post

Az ausztrál posta bélyegekkel ünnepli a házassági egyenlőség évfordulóját

Next post

Visszatér Budapestre a világ kedvenc fúvós bandája, a Lucky Chops