Kultúra

Friss leszbikus filmek a Távol-Keletről

Az ázsiai filmek eleve elvétve jutnak el a hazai mozikba, a földrész LMBTQ témájú darabjaira pedig hatványozottan igaz ugyanez. A jövő héten, március 13-án kezdődik és március 24-ig tart a BFI Flare, a legnagyobb európai LMBTQ filmfesztivál Londonban. Idén 33 queer film világpremierjét tartják a fesztiválon, és a programban két ígéretesnek tűnő, távol-keleti leszbikus filmet is találni. Reméljük, hogy a programból idővel minél több elérhető lesz majd a streaming-szolgáltatók kínálatában is.

Heavy Snow (Dél-Korea)

Az író-rendező Jun Szuik filmje, a Heavy Snow a Keleti-tenger partján, Kangnung városában játszódik. A középiskolás Szuan egy művészeti gimibe jár, ahol megismerkedik a gyerekszínészként felnőtt Szollal. A két fiatal lány hamar egymásra talál az iskolában, hogy aztán évekkel később, már felnőttként térjenek vissza a tengerpartra.
A főszereplő Han Szohi itthon főleg a Netflix friss természetfeletti/horror sorozatából, az 1945-ben játszódó A sötétség teremténye című sorozatból lesz ismerős sokaknak.

 

 

Who’ll Stop the Rain (Tajvan)

A Szu I-Hszuan rendezte Who’ll Stop the Rain igaz történeten alapul, és alapját a tajvani demokratizálódást megelőző hadiállapot ideje képezi. Hősei a 1990-es évek elején találkoznak egymással, az egyetemi diáktüntetések idején, amikor a független gondolkozást és a művészi szabadságot büntették a hatóságok.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin