Kultúra

Folytatást kap a Priscilla – A sivatag királynőjének kalandjai

Zöld utat kapott a Priscilla – A sivatag királynőjének kalandjai című legendás film folytatása. Az 1994-ben készült alkotás rendezője, Stephen Elliott erről a The Guardian Australia című lapnak adott interjújában mesélt.

Az izgalmakat fokozva az alkotó elárulta, hogy a kultikus klasszikus eredeti sztárjai, Guy Pearce, Hugo Weaving és Terence Stamp is szerepet kapnak majd a folytatásban. Elliott, aki a projekt rendezője, producere és forgatókönyvírója is lesz, azt is megerősítette a hírportálnak, hogy a forgatókönyv elkészült, és már folynak a tárgyalások a produkciós cégekkel és a finanszírozókkal.

Arra a kérdésre, hogy miért döntött végül úgy, hogy 30 évvel később folytatást készít, a rendező elárulta, hogy szerinte ez a tökéletes időpont a film elkészítésére. „Az emberek már 30 éve kiabálnak velem, hogy csináljam meg. És hirtelen jött a felismerés, hogy mindannyian öregszünk. Elveszítjük az embereket” – magyarázta, utalva arra, hogy az öregedés senkit nem kímél, és előbb-utóbb az eredeti film szereplői is meghalnak.

Hozzátette, hogy bár az eredeti film csillogó, elbűvölő és szórakoztató történet volt, egyúttal „tőr a szívbe”, és ígéri, hogy a folytatás több lesz, mint „cicik és tollak”.

A Priscilla – A sivatag királynőjének kalandjai 1994-ben hódította meg először a mozilátogatók szívét. A végtelen ausztrál pusztában játszódó road trip-vígjáték két drag queen, Anthony (Weaving) és Adam (Pearce), valamint egy Bernadette nevű transznemű nő (Stamp) útját követi nyomon, akik Priscillával, egy levendulaszínű turistabusszal járják a sivatagot, hogy Alice Springsben adjanak elé egy drag show-t.

Útközben a trió különböző csoportokkal és személyekkel találkozik, akik segítenek megerősíteni az egymáshoz és LMBTQ-identitásukhoz való kötődésüket. A film a bemutatását követően a kritikusok és a nézők általános elismerését vívta ki az LMBTQ-témák úttörő ábrázolásával, komikus történetvezetésével és a színészek kiemelkedő alakításaival. A Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai számos elismerést kapott – többek között a legjobb jelmeztervezésért járó Oscar-díjat és a legjobb sminkért és hajért járó BAFTA-díjat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin