Nagyvilág

Ausztrália leszbikus külügyminisztere is vonult a WorldPride zárónapján

Az idei WorldPride zárónapjára is jutott egy felvonulás, méghozzá nem is akárhol: a menet a város egyik jelképének számító Harbour Bridge-et is érintette, amin 50 ezer résztvevő sétált végig az elfogadásért. Köztük volt az ország külügyminisztere, a nyíltan leszbikus Penny Wong is az élettársával, és ismét eljött Anthony Albanese miniszterelnök is. Sőt, a tömegben a hollywoodi színész, Sam Neill is feltűnt.

 

 

Penny Wong még Malajziában született malajziai-kínai apa és angol-ausztrál anya gyermekeként, és nyolc éves korában költözött az országba a szüleivel. Egyetemista korában kezdett komolyabban politizálni, karrierje során több kormányban is volt miniszter. 2002-ben coming outolt a nyilvánosság felé, egy hónappal azután, hogy bekerült a szövetségi szenátusba. Élettársa, Sophie Allouache 2011-ben adott életet első gyermeküknek, második lányuk 2015-ben született meg.

A ma zárult WorldPride volt az első, amit a déli féltekén rendeztek. Ennek részeként Sydney 17 napon át több mint száz eseménynek adott otthont, köztük a helyi pride-nak, a Mardi Gras-nak, ahol a miniszterelnök és Wong is felvonult, vagy épp a nyitókoncertnek, ahol Kylie Minogue volt a fő attrakció, és még az Operaház is szivárványszínekben ragyogott.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin