Színes

Kylie Minogue koncertje nyitotta az idei WorldPride-ot

500 drón formálta többek között a szivárványzászlót, ezzel a fényjátékkal vette kezdetét a WorldPride, aminek idén Sydney ad otthont. A 17 napon át mintegy 350 eseményt felvonultató rendezvénysorozat nyitókoncertjének sztárja Kylie Minogue volt, akihez egy dal erejéig a húga, Dannii Minogue is csatlakozott.

A közönség soraiban több helyi politikus, parlamenti képviselő is felbukkant, a rendezvényt pedig videóüzenetben a világ több pontjáról is köszöntötték olyan hírességek, mint Stepheny Fry, vagy épp a White Lotus sztárja, Jennifer Coolidge. Az este során többen is színpadra léptek, köztük például Charli XCX, az esemény háziasszonya a drag queen Courtney Act volt, de a legnagyobb név kétség kívül Kylie Minogue, akinek félórás fellépése zárta a koncertet. Minogue nem véletlenül számít igazi melegikonnak otthon (is), első alkalommal még 1994-ben lépett fel a Mardi Gras partiján, amikor ez nem volt magától értetődő a mainstream sztárok számára. Azóta is visszatérő vendége a felvonulásnak, most is szállította a legnagyobb slágereit, majd a koncert végén meglepetésként a húga, Dannii Minouge szállt be hozzá az All The Lovers során. (A két testvér egyébként nyolc év után állt újra közösen színpadra.)

 

 

45 évvel ezelőtt még nem egészen ilyen külsőségek között zajlott az első pride. 1978-ban bár a szervezők először kaptak engedélyt, de azt később visszavonták, a felvonulást pedig a rendőrség feloszlatta. A résztvevők közül akkor 53 főt letartóztattak, a The Sydney Morning Herald lap pedig mindannyiuk nevét leközölte. Ezzel sokakat akaratukon kívül a családtagjaik, barátaik és a munkáltatójuk előtt is előbújtattak, emiatt a letartóztatottak közül sokan elvesztették az állásukat – a homoszexualitás 1984-ig bűncselekménynek számított Új-Dél-Walesben.

 

 

Szivárványba borult az operaház Sydney-ben

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin