Nagyvilág

A thaiföldi kormány Ázsia LMBTQ központjává tenné az országot

A thai kormány szerint a különböző pride események várhatóan 860 ezer látogatót vonzanak majd idén az országban, amivel egy hónap alatt átszámítva több mint 38 milliárd forintnyi pluszpénzt pumpálnak a gazdaságba.

Chai Wacharonke kormányszóvivő vasárnap közölte, hogy a thaiföldi turisztikai hivatal a kormány kérésére készítette az előrejelzést, mert a kormányzat kifejezett célja, hogy LMBTQ-barát úti célként népszerűsítsék az országot.

A kormányszóvivő szerint azért fókuszálnak a queer utazókra, mert magas vásárlóerővel rendelkeznek, szeretnek utazni, és általában hosszabb ideig maradnak az országban, mint a látogatók más csoportjai, írja a Bangkok Post. Wacharonke emlékeztetett arra, hogy világviszonylatban Thaiföld már most a negyedik legnagyobb bevételt éri el az LMBTQ turizmus révén.

Ez azonban csak a kezdet, a kormánynak komoly tervei vannak a szektorral. A tervek szerint Ázsia LMBTQ központjává kívánják tenni Thaiföldet, ehhez pedig 2030-ban a Word Pride házigazdája akarnak lenni.

A Srettha Thavisin miniszterelnök vezette thaiföldi kormány tavaly szeptember óta hangsúlyosan foglalkozik az LMBTQ-jogokkal, a miniszterelnök már megerősítette, hogy részt vesz az idei bangkoki pride felvonuláson. A thai alsóház idén márciusban megszavazta az azonos nemű párok házasságáról szóló törvényjavaslatot, ami legkorábban júliusban kerülhet a szenátus, majd X. Ráma király elé.

 

 

A romantikus meleg sorozatok segítik felpörgetni a thaiföldi turizmust

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin