Hírek

A miniszter gyerekei nem lehetnek melegek, mert „egészségesen” nevelték őket

 

Felháborodás fogadta Izraelben az oktatási miniszter, Rafi Peretz interjúját, amit a Jediot Ahronot lapnak adott. Peretz, aki egyben a a szélsőjobbhoz sorolt, vallásos Zsidó Otthon nevű párt elnöke, nem először nyilatkozik meg homofób módon, éppen ezért is az interjú készítője feltette neki a kérdést: hogyan fogadná, ha egyik gyereke coming outolna.

A miniszter erre azt a választ adta, hogy az ő gyerekei nem lehetnek melegek, mert „Istennek hála egészséges és természetes módon nőttek fel”. Egyben azt is megjegyezte, hogy egy normális család egy férfiből és egy nőből áll, és ennek így is kell maradnia.

 

 

Szavait politikusok és LMBTQ aktivisták egyaránt felháborodva fogadták. Ahogy arról a The Jerusalem Post beszámol, Peretz szavaira válaszul az izraeli parlamentben ülő LMBTQ képviselők a közösségi médiában osztják meg családi fotóikat. A nyíltan meleg Nitzan Horowitz, a Demokratikus Tábor pártszövetség vezetője ezt írta a Twitteren:

„Rafi Peretz alávaló ember. Az oktatási miniszter így próbál szavazatokat szerezni a szélsőjobbról. Ki maga, hogy megmondja, hogyan éljem az életemet? Mindenkinek magánál különb szülőt kívánok.”

„Nézze, Rafi rabbi, ilyen egy „természetes és egészséges” család egy olyan országban, ami a (politikai) zűrzavarában hagyta, hogy magából oktatási miniszter legyen” – ezt már a Munkapárt-Geser pártszövetség parlamenti képviselője, Itzik Shmuli írja családi fotójuk mellé.

 

 

Az első nyíltan meleg polgármesterből lett képviselő, Eitan Ginzburg azt javasolta, hogy Peretz menjen el hozzájuk, nézzen Ginzburg gyerekei szemébe a barátaik és a családjuk előtt. Mondja a szemükbe, hogy egészségtelen és természetellenes családban nőnek fel, és mondja a szemükbe, hogy a meleg szüleiktől kapott szeretet kevesebb, mint amit ő ad a saját gyerekeinek.

A The Jerusalem Post cikke megjegyzi, hogy a felháborodók sorából látványosan hiányzik a jobboldali Likud párt nyíltan meleg képviselője, Amir Ohana. Másnap aztán Ohana, aki hazájának első nyíltan meleg minisztereként az igazságügyi posztot tölti be, elítélendőnek és helytelennek nevezte Peretz szavait. Az igazságügyi miniszter kijelentette:

„Nézetei nem tudáson és tényeken alapulnak, hanem előítéleteken.”

A zöldpárti Stav Shaffir arra biztatja az ország polgármestereit és a szülőket, hogy a miniszter homofób szavaira reagálva tartsanak egyórás sztrájkot, jelezve:

„Nem hagyjuk, hogy gyerekeinket az oktatási miniszter Rafi Peretz sötétsége alapján tanítsák. Szeretjük Izraelt és küzdünk érte.”

Több iskolában a diákoknak egymás elfogadásáról szóló foglalkozásokat is tartanak tiltakozásul. Nem véletlenül: az oktatási miniszter tavaly nyáron például azzal került be a hírekbe, hogy hisz a melegeket átnevelő terápiákban.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin