Hírek

Hisz a melegeket átnevelő terápiákban az izraeli oktatási miniszter

Rafi Peretz oktatási miniszter menesztését követelték a melegek heteroszexuálissá „átneveléséről” vallott nézetei miatt az izraeli LMBTQ-közösség tagjai Tel-Avivban vasárnap este. Kijelentései miatt a kormány és az ellenzék oldaláról is támadásokat kapott, sőt, még az őt kinevező izraeli kormányfő, Benjamin Netanjahu is elhatárolódott nézeteitől, írja az MTI.

Úgy gondolom lehetséges” – nyilatkozta a miniszter szombat este az egyik kereskedelmi csatorna híradójának a melegeket heteroszexuálissá átnevelő, úgynevezett átnevelő terápiákról. Peretz kijelentésével akkora felháborodást keltett, hogy utólag közleményben volt kénytelen reagálni: az oktatási rendszer elfogad minden izraeli gyermeket szexuális irányultságától függetlenül.

Rafi Peretz egy zsidó diákkal

Elsőként Amír Ohana igazságügyi miniszterítélte el minisztertársa kijelentését vasárnap: „Nem a homoszexualitás, hanem a sötétség és az elítéletek igényelnek átnevelő terápiákat.” A nap folyamán aztán az LMBTQ-közösség képviselői mellett a középiskola-igazgatók szövetségének vezetője is távozásra szólította fel az oktatási minisztert.

Rafi Peretz kijelentései elfogadhatatlanok, és nem képviselik kormányom álláspontját.” – utóbbi pedig már Netanjahu miniszterelnök Twitter-üzenetében volt olvasható.

A miniszter néhány napja azzal borzolta a kedélyeket Izraelben és az egész világ zsidóságának körében, hogy „második holokausztnak” nevezte a zsidók és nem zsidók közötti vegyes házasságokat, elsősorban az Egyesült Államokban. „Elvesztettünk hatmillió zsidót ezen az úton a holokauszt óta” – jelentette ki.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin