Hírek

A kanadai miniszterelnök elsődleges feladatnak tartja az átnevelő terápiák betiltását

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke országos szinten készül betiltani az átnevelő terápiákat, és ezt új kabinetjének elsődleges feladatául tűzte ki.

Trudeau levelet írt az ország igazságügyi államtitkárának, amelyben több pontot is felsorolt, amelyeket a kormánynak minél előbb jóvá kellene hagynia. A levélben lévő listában helyet kapott a Büntető törvénykönyv módosítása annak érdekében, hogy betilthassák az átnevelő terápiákat, valamint az, hogy megtegyék a szükséges lépéseket azért, hogy véglegesen kiiktassák a tevékenységet Kanada egész területén – számol be róla a Pink News.

 

Justin Trudeau a 2017-es Toronto Pride-on.

 

Orvosok is megerősítették már, hogy a terápiák, amelyekkel szándékukban áll megváltoztatni az emberek szexuális irányultságát, ártalmasak és egyébként hatástalanok is.

Számos kanadai tartományban volt már példa az átnevelő terápiák korlátozására, ám az országnak mindeddig nem volt egyértelmű tilalma. A tavalyi évben, 2018-ban, például 70 ezer kanadai lakos írta alá a petíciót, amely arra szólította fel a kormányt, hogy iktassák be a tilalmat, de végül a szövetségi kormány elutasította, mivel nem értett egyet azzal, hogy ez nagyrészt tartományi és területi kérdés lett volna.

Trudeau legutóbbi döntése, hogy bevezessék az országos tilalmat, nagy sikert aratott az LMBTQ közösség és támogatóik körében. Bár ezen nem kellene meglepődnünk, hiszen a miniszterelnök az elmúlt években is az LMBTQ közösség támogatását tűzte ki céljául, és nem egyszer a pride felvonuláson is részt vett.

„Ez egy valódi lehetőség Kanada számára, hogy utat mutasson más országoknak azzal, hogy elfogadja a világ legerősebb jogszabályait, valamint arra, hogy világossá tegye, az átnevelő terápiáknak nincs helyük egy civilizált társadalomban sem”

– mondta a miniszterelnök döntésével kapcsolatban Kristopher Wells, aki régóta támogatja az átnevelő terápiák elleni mozgalmakat.

Egy kanadai politikus, S Chandra Herbert is hangot adott véleményének Twitter-oldalán:

„Jó látni, hogy a szövetségi kormány meghallotta a kanadai LMBTQ közösség és támogatóik kérését, hogy tiltsák be az átnevelő terápiákat Kanada összes tartományában és az egész területen. Együtt fogok dolgozni a miniszterelnök úrral, hogy szemtanúi lehessünk, amikor ez a borzalmas terápia végre mindenhol véget ér.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin