HírekPride

Így menetelt Justin Trudeau a torontói Pride-on

Justin Trudeau lett az első kanadai miniszterelnök, aki hivatali ideje alatt csatlakozott a torontói Pride-hoz. Kanada első embere úgy nyilatkozott, “jó érzés történelmet írni”.

Trudeaumain_640x345_acf_cropped-1

Mathieu Chantelois, a torontói Pride rendezője szerint ez nemcsak Kanadában nagy hír, hanem az egész világon. “Nemcsak azért, mert ő legszexibb élő politikus, hanem azért is, mert az ország vezetője nem sétált még velünk – legalábbis nem tudunk róla” – mondta a rendező, aki elmesélte, az előzetes egyeztetésekkor Trudeau nagyon meglepett és nagyon izgatott volt.

Trudeau2

Chantelois felidézte azt is, hogy a miniszterelnök mennyire tisztán érti és mennyire elkötelezett a kanadai LMBT-közösség kérdéseihez. “Amikor ott voltunk az irodájában, akkor ő nagyon komolyan beszélt a transzjogokról, az egyenlő jogokról, a bevándorlásról és a meleg férfiak véradásáról” – idézte fel Chantelois.

Habár miniszterelnökként először vett részt egy Pride-on, Justin Trudeau-nak nem ez volt az első. Korábban már megjelent a torontói és a vancuuveri felvonuláson is, csak akkor még nem vezette az országot.

Trudeau

Amióta viszont, hogy Kanada első embere lett, Justin Trudeau többek között ígéretet tett arra, hogy szíriai melegeket fogad be az országba. Az év elején pedig posztumusz bocsánatot kért egy férfitől, akit a hatvanas években csak azért börtönöztek be, mert meleg volt. Kabinetje is az egyenlőséget hirdeti: fele nő, valamint található benne meleg, indiai és mozgásában korlátozott miniszter is.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb