Hírek

A házassági egyenlőség miatt még több a meleg, állítja egy hongkongi politikus

Hongkong azon kevés ázsiai állam közé tartozik, ahol az LMBTQ-közösség relatíve nagy szabadságban él. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a Hongkong Pride évről-évre több tízezres tömeget vonz és 2022-ben első ázsiai országként rendeznek nagyszabású LMBTQ-sportrendezvényt.

De mint azt tudjuk, ez nem azt jelenti, hogy a teljes politikai paletta egységesen be is áll a szexuális kisebbségek mögé. Ékes példa erre Dominic Lee, a konzervatív Liberális Párt képviselője, egyben a Ban Gay Marriage HK, az azonos neműek házasságát ellenző hongkongi szervezet szóvivője. a törvényhozó egy, az LMBT-jogokról szervezett konferencián óva intette hallgatóságát: az azonos nemű párok törvényi elismerése Pandora szelencéjét nyitná ki, még több embert meleggé és leszbikussá téve.

 

Dominic Lee

 

Statisztikák bizonyítják, hogy az Amerikai Egyesült Államok azon tíz államában a legmagasabb a magukat LMBTQ-embernek vallók aránya, ahol legrégebben engedélyezett az azonos neműek házassága. Nagy-Britannia több régiójában emelkedett a magukat az LMBTQ-csoporthoz tartozónak érzők aránya, miután bevezették a házassági egyenlőséget.” – fejtette ki a rendezvényen Lee, aki figyelmeztetett, hogy ha a törvényhozás Hongkongban is hasonlóan dönt, a következmények hasonlóak lesznek.

Leenek egyelőre nincs mitől tartania, hiszen sem a házasság, de még az élettársi kapcsolat sem elérhető a hongkongi azonos nemű párok számára. Noha legfrissebb kutatások szerint a helyiek több, mint fele, 50.4 százaléka nem ellenezné azt.

Kollégánk, Zsoltee tavaly ősszel turistaként járt Hongkongban. Beszámolóját a lenyűgöző útról itt olvashatjátok:

HongkongGo – A legújabb BoyOnGo

Previous post

Két hónap, két könyv - Szívhez szóló nyári olvasmányok

Next post

Leszbikus csókkal ünnepelte győzelmét a tenniszcsillag a wimbledoni bajnokságon