HírekPride

Több, mint tízezren meneteltek az emberi jogokért az idei Hongkong Pride-on

Több, mint tízezren vonultak utcára a hétvégén Hongkongban, hogy részt vegyenek a kilencedik alkalommal megrendezett Hongkong Pride-on. Az esemény érintette a belváros több forgalmas pontját, de az öbölbe is tettek kitérőt. Az idei Pride-ra kilátogatókat a szervezők arra kérték, hogy kék színbe öltözzenek, amely az ég és az óceán mellett az egyenlőséget és szabadságot is szimbolizálja.

https://twitter.com/HongKongFP/status/934317532760096768

hirdetés

A délkelet-ázsiai városállamban a homoszexualitást csupán 1991 óta nem bünteti törvény és nagy utat kell még megtenni a teljes egyenlőség megvalósításáig. Nem véletlen, hogy az idei felvonuláson különösen nagy hangsúllyal követeltek a szervezők és a résztvevők további jogokat, például munkahelyi diszkriminációtól védő törvényt. A hosszútávú cél természetesen az egyenlő házasság megvalósítása, az örökbefogadás lehetővé tétele és a transzneműeket megillető jogok szélesítése.

Pillanatképek az idei Hongkong Pride-ról

Hongkong az előző hónapban írt történelmet azzal, hogy elnyerte a 2022-es Gay Games rendezési jogát. Ezzel a közel 8 millió lakosú város lesz az első ázsiai település, amely nemzetközi LMBT-sportrendezvénynek adhat otthont.

Zsolti kollégánk pedig pont pár héttel ezelőtt járt Hongkongban – ott dolgozó párját látogatta meg -, beszámolóját ide kattintva olvashatjátok el!

Previous post

Fotósorozat régmúlt idők szerelmeiről - 2. rész

Next post

“The desire to return again and again” - Interview with Claudio Lopes