Nagyvilág

A bécsi magyar nagykövetség előtt tüntetnek az LMBTQ-jogok miatt

fotó: Facebook, Ewa Ernst-Dziedzic

 

A magyar LMBTQ közösség iránti szolidaritását fejezi ki az Osztrák Zöld Párt (Die Grünen) azzal a fotómontázzsal, amit a bécsi magyar nagykövetség előtt állítottak fel, tudósít az Austria Presse Agentur (APA) osztrák hírügynökség.

“A magyar politika másodrangú embereket csinál az érintettekből. Magyarország LMBTQ-ellenes politikája valós és hatalmas fenyegetést jelent az érintettek és családtagjaik számára. A megkülönböztetéstől, a lebecsüléstől és a félelemtől mentes élet a minimum, és az Európai Unióban magától értetődőnek kell lennie.”

 

– mondta el El-Nagashi Faika Anna, a párt integrációért és sokszínűségért felelős szóvivője. A parlamenti képviselő maga is magyar származású, és szivárványcsaládban nevel gyermeket.

A figyelemfelhívó, fényképes virrasztást Ewa Ernst-Dziedzic, az osztrák parlament képviselője kezdeményezte. A kihelyezett installációkon mintegy 30 LMBTQ aktivista fotója látható, felettük pedig Ausztria, Magyarország és Lengyelország alkotmányainak azon részei olvashatók, amelyek hangsúlyozzák az emberek egyenlőségét. Az installáció korábban a bécsi lengyel kulturális intézet előtt állt, onnan került át most a terveknek megfelelően a magyar nagykövetség épülete elé. A következő állomás is ismert már, a török nagykövetség előtt folytatódik majd a figyelemfelhívó tiltakozás. Ahogy Ernst-Dziedzic fogalmazott:

“Nem nézünk félre, amikor az LMBTQ emberek jogait támadják.”

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin