Nagyvilág

Élőben közvetíti az osztrák állami televízió a bécsi pride felvonulást

Az ORF (Österreichischer Rundfunk) története során először közvetíti élőben a bécsi pride felvonulást a Ringstrasséról. És hogy az osztrák nézőközönség ráhangolódjon az eseméynre, az ORF műsorában egész héten fellelhetőek LMBTQ-produkciók.

Szombaton 13.30-tól az ORF 1 „Élőben a bécsi Ringstrasséról: Regenbogenparade 23 – Pride és buli” címmel közvetíti majd a felvonulást. A műsorvezetők Fanny Stapf, Jürgen Pettinger és Oliver Polzer lesznek, akik többek között Conchita Wursttal, Virginia Ernsttel és Candy Liciousszal beszélgetnek majd és kommentálják a látottakat.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Conchita Wurst (@conchitawurst) által megosztott bejegyzés

 

A televíziós élő közvetítésen túl az online livestream is biztosítja majd az esemény láthatóságát, valamint az ORF.at weboldal és az ORF Teletext is részletes tájékoztatást nyújt az idei parádéról.

Ezen felül az FM4 rádió is biztosítja, hogy hallható legyen a pride hangja otthon, vagy az autóban ülve. Az FM4 rádió, amely saját partykamionnal is képviselteti magát a Ringstrassén, gondoskodik a megfelelő hangzásról a felvonulás délutánján. A parádén kipróbált DJ-k, Dalia Ahmed, Billie Stylish és Piepmaster Piep queer dallamaikkal táncra és ugrálásra inspirálják majd a tömeget.

A Pride-hét a televíziós műsorkínálatban is tükröződik. Tegnap este például a kulturMontag az LMBTQ-mozgalom történetével és a drag kultúrával foglalkozott, de megtekinthető lesz a hét folyamán a Szólíts a neveden című nagysikerű film is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin