Egészség

A 70 feletti meleg és biszexuális férfiak élvezik a szexuális életet

 

Az Észak-Angliai Egyetem tavaly év végén végzett felmérésében érdekes dolgok derültek ki a 70 év feletti meleg és biszexuális férfiak szexuális szokásairól.

A felmérést eredetileg a majomhimlő terjedésével kapcsolatosan végezték, ám a kiértékelés után igen érdekes eredményeket kaptak a brit lakosság szexuális szokásaival kapcsolatosan. Az az általános vélekedés ugyanis, hogy az idősebb korosztály már nem aktív szexuálisan. Ennek ellentmondó eredményeket kaptak, különösen a meleg és biszexuális férfiak körében.

A felmérésben 5000 személy vett részt, 3297-en általánosan a lakosságból, valamint 1867 meleg és biszexuális férfi, akiket közösségimédia-felületeken keresztül szólítottak meg.

A válaszok alapján a 70 év feletti heteroszexuális nők 79%-ának, a heteroszexuális férfiak 50%-ának nem volt szexuális partnere a kérdőívet megelőző három hétben.

A közösségi médiában toborozott 70 év feletti meleg vagy biszexuális válaszadók 25-%-ának volt egynél több partnere ugyanebben az időszakban, míg a heteroszexuális 70 év felettiek esetében ez csak 2% volt.

A kutatók szerint a kérdőív rávilágít arra, hogy mennyire előítéletesen gondolkodunk az időskori szexről: mindenki azt várta, hogy 65 év felett már nem fognak szexuális aktivitásról beszámolni a megkérdezettek. Ugyanakkor az is kiderült, hogy a közösségimédiában aktív résztvevők nagyobb százalékban jelentettek időskori szexuális aktivitást, mint az általános népességben megkérdezettek.

A felmérésben nem vettek részt leszbikus és biszexuális nők, mivel olyan kevesen jelentkeztek, hogy az általuk adott válaszok félrevihették volna a kutatás eredményeit a csoportjukra nézve.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin