Hírek

1983-ban szerepelt először azonos nemű család a mainstream médiában

Az első fotón, amely pozitívan ábrázolja az azonos nemű szülőket a mainstream médiában, két apuka szerepel gyermekükkel – és egy igazán neves magazinban kapott helyet.

 

 

Az LMBTQ közösség számára még teljesen más idők jártak 1983-ban, ezért amikor a Life magazin elhatározta, hogy bemutat két meleg apukát, akik elváltak feleségeiktől és közösen nevelik négy gyermeküket, egy igazán fontos mérföldkőhöz érkezett a mainstream média. Manapság erre már több lehetőség nyílik, de akkoriban még más volt a helyzet.

A csodálatos fotón az egyik férfi a hátán hordja gyermekét, miközben búcsúzóul megcsókolja párját, ezzel is megmutatva a meleg párok boldog, mindennapi pillanatait. A fotó története a The Double Closet címet kapta. A cikket Anne Fadiman újságírónak köszönhetjük, a fényképet pedig a Pulitzer-díjas J. Ross Baughmannak – írja a Pink News.

Az akkor csupán huszonhárom éves Baughman lett a legfiatalabb professzionális fényképész, aki valaha Pulitzer-díjat nyert, ám nem a korábban említett fényképével, hanem egy a rhodesiai gerillaháborúkról készített alkotásával. Egy évvel a meleg apukákat bemutató képe után egy újabb felkérést kapott, ahol az első hospice házat kellett megörökítenie, amelyet HIV-vel és AIDS-szel élőknek nyitottak San Franciscóban.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin