Színes

Virális videó lett a nyíltan meleg bokszoló ünnepléséből

Kambodzsa fővárosában zajlottak a sorrendben 32. Délkelet-ázsiai Játékok, ahol kis híján kizárták a versenyből a végül bronzérmet nyert thaiföldi Jimmy Pikanet Sukyik-ot. A nyíltan meleg karate- és kick-box bajnoknak védjegyévé váltak sajátos be- és levonulásai, ami itt problémát jelentett.

Amikor a selejtező mérkőzés során legyőzte a vietnámi Chi Than Bui Duay-t, a levonuláskor bemutatta a tőle megszokott lassú megfordulást, pózolt egyet, majd a győzelmét ünneplő thaiföldi csapat egyik tagjának karjaiba ugrott.

 

 

Ahogy az extravagánsnak minősített mutatványa vírusvideóvá vált, az ázsiai kick-box szövetség is gyorsan lépett. A sportoló figyelmeztetésben részesült, amiért szerintük a levonulásával tiszteletlen volt ellenfelével szemben, és megfenyegették, hogy eltiltják a további versenyzéstől, írja a Malay Mail.

Erre a thai csapat jelezte, hogy ebben az esetben az egész nemzeti keret visszalép a versenytől. Végül Pikanet Sukyik és a thai csapat vezetője megegyeztek, hogy a sportoló bocsánatot kér a levonulása miatt, továbbá megígérte, hogy nem ismétli meg újra a verseny során. A thai szövetség ezzel együtt hivatalos levelet küld a nemzetközi szövetségnek, hogy egyértelmű szabályokat hozzanak a hasonló helyzetek kezelésére.

 

https://www.tiktok.com/@jimmy.sukyik/video/7233106729528069381

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin