Nagyvilág

Videojátékokat is betiltanának Oroszországban a „melegpropaganda” elleni törvényre hivatkozva

Több jelentés is állítja, az orosz kormány a kiterjesztett „melegpropaganda” ellenes törvényre hivatkozva több videojátékot is betilthat a közeljövőben. Az aggályok azt követően merültek fel, hogy Vlagyimir Putyin aláírta a törvénymódosítást, amely gyakorlatilag a teljes LMBTQ médiát betiltja az országban.

A jogszabály-módosítás az eredetileg a 18 éven aluliakat célzó médiára vonatkozó korlátozásokat a teljes orosz lakosságra kiterjesztette. Az LMBTQ közösséget bármilyen formában ábrázoló könyveket már elkezdték eltávolítani a polcokról a könyvtárakban.

Az Apex Legends News játékkiadvány egy Twitter-bejegyzésben gyűjtötte össze azokat a játékokat, amelyeknek betiltását az orosz parlament fontolgatja. A PC Gamer szerint Jana Lantratova képviselő készítette el az eredeti listát azokról a játékokról, amelyeket az állam „melegpropagandának” tekint.

Állítása szerint a felsorolt játékok, amelyek között szerepel az Apex Legends és az Overwatch, „homoszexualitást, pornográfiát, kegyetlenséget és erőszakot” népszerűsítenek, és további módosításokat javasolt a törvényhez.

Bár javaslatait az Állami Duma képviselői elutasították, hangsúlyozták, hogy az aggályokkal a törvény későbbi módosításaiban foglalkoznak majd.

A kifejezetten LMBTQ játékokkal foglalkozó GaymerX nonprofit szervezet kulturális és operatív igazgatója, Brian Kunde elmondta: „Nagyon aggódunk az oroszországi LMBTQIA+ testvéreinkért. Az olyan média betiltása, beleértve a játékokat is, amely pontosan és pozitívan ábrázol egy marginalizált csoportot, mindig az első lépés az üldözésükre irányuló nagyobb tervben. Reméljük, hogy a tiltott média listája által érintett stúdiók nem hajlandóak módosítani a tartalmukat, és befolyásukat felhasználva visszavágnak ennek a törvénynek.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Sims (@thesims) által megosztott bejegyzés

 

A listán olyan LMBTQ témájú történeteket tartalmazó játékok szerepelnek, mint a The Last of Us és a Life is Strange, valamint olyanok, amelyek lehetővé teszik a játékosok számára, hogy saját maguknak hozzanak létre LMBTQ történetet, mint például a The Sims és a RimWorld.

A The Sims 4 egy korábbi kiegészítője majdnem azért nem jelent meg Oroszországban, mert a borítója egy leszbikus párt ábrázol, ahogy éppen összeházasodnak.

 

Mégis megjelenik a Sims 4 házassági kiegészítője Oroszországban

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin