Nagyvilág

Mégis megjelenik a Sims 4 házassági kiegészítője Oroszországban

Február kilencedikén jelentette be a Sims 4-et forgalmazó EA, hogy Oroszországban nem dobja piacra legújabb kiegészítőjét, amelybe különböző esküvői tematikájú ruhák, bútorok, dekorációk, interakciók és események tartoznak. A döntés hátterében az állt, hogy a kiegészítő tartalma törvényileg “melegpropagandának” számít az országban. A My Wedding Stories előzetesében is épp az látható, ahogy egy nő az oltár előtt otthagyja a férjét, és inkább hozzámegy egy másik nőhöz, akivel aztán boldogan öregszenek meg.

A döntés nagy felháborodást váltott ki a Sims 4 rajongói táborában, számos úgynevezett Game Changer – gamerek, akik a Sims 4-gyel szoros együttműködésben rendszeresen töltenek fel a játékkal kapcsolatos tartalmat különböző közösségi média oldalakra, elsősorban YouTube-ra és Twitchre és hatalmas, egyes esetekben több százezres követői táborral rendelkeznek – döntött úgy, hogy nem készít a kiegészítővel kapcsolatos bemutató videót.

A nyomás hatására az EA végül úgy döntött, mégis megjelenik a kiegészítő Oroszországban. Az eredetileg ma megjelenő játék így végül február 23-ától érhető el.

Meghallgattuk a közösségtől érkező véleményeket, beleértve a döntésünket támogatókat és a közösség tagjaiért aggódóakat is. Ugyanígy fontos számunkra, hogy kiálljunk értékeink mellett, beleértve a homofóbia elleni kiállást, és hogy az ehhez hasonló történeteket megosszuk azokkal, akik ezt a leginkább szeretnék és igénylik. (…) A szeretet az szeretet, és a The Sims közösség továbbra is biztonságos hely lesz azok számára, akik egy olyan világot szeretnének látni, ahol ez mindenki számára igaz. Hálásak vagyunk a csapatunk támogatásáért és az értékeinkért, még akkor is, ha ez nehéz. Köszönjük, hogy a The Sims részei vagytok.” – olvasható a kiadott közleményben.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb