Hírek

Videó- Szembement egyházával a nyugalmazott plébános és összeházasodott azonos nemű szerelmével

Egy nyugalmazott anglikán lelkész úgy döntött szembemegy az egyháza által nyújtott lehetőségekkel és összeházasodik szerelmével. A 78 éves Philip Clements és romániai származású 24 éves párja április 25-én Ramsgate városában mondtam ki a boldogító igent két tanú és a tévékamerák előtt.

Az anglikán egyház meleg és leszbikus lelkészei számára legfeljebb a bejegyzett élettársi kapcsolat intézményét engedélyezi, de azt is csak azzal a feltétellel, hogy megtartják a cölibátust. A házasság, amelyet a törvény csak pár éve tesz lehetővé azonos nemű párok számára Angliában, nem engedélyezett.

Amikor arról kérdezték a volt plébánost, hogy miért szegte meg esküjét, annyit mondott, hogy “elsősorban ember vagyok és csak utána lelkész.” A férfit nemcsak ezért, hanem a közte és párja közötti jelentős, 54 éves korkülönbséget is rengetegen kritizálták.

Philips egy Facebook-posztjában kifejtette, bízik benne, hogy lépése bátorságot ad más meleg és leszbikus anglikán lelkészeknek is. “Mindez csak gazdagíthatja az egyházat.”

A pár hamarosan Florin szülőhazájában, Romániában telepedik le és Philips mostantól vasárnaponként ortodox miséket fog látogatni.

Jelenetek az esküvőről:

https://www.facebook.com/KMTVKent/videos/1507556882610233/

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Szlovénia, a szomszédos paradicsom

Next post

Letartóztatták a csecsenföldi koncentrációs táborok ellen tüntető orosz aktivistákat