Lifestyle

Videó: randizási tanácsok egy transznemű újságírótól

Rhiannon Styles az ELLE nevű női magazin brit kiadásának egyik munkatársa. Alábbi videóban arról beszél, hogyan birkózott meg a problémákkal, amelyekkel a transznemű emberek a párkapcsolatok és a randizás világában találkoznak. 

Youtube1_640x345_acf_cropped2

Az újságírónő először a Tinderen szerzett tapasztalatairól számol be, és kiemeli, hogy ő mindig is nyíltan kezelte transzneműségét a randiappban regisztrált profilján. Viszont felhívja a figyelmet arra is, hogy szerinte érdemes pontos meghatározást adni arról, hogy pontosan mit is jelent egy adott személy esetében a széles körű jelentéstartalmat takaró transznemű kifejezés. Ő például „férfiból nővé váló, operációk előtt álló trasznemű nő”-ként (a male to female pre op transgendered female) határozta meg magát.

A nemmegerősítő műtétek felhozatalával pedig gyorsan eljutottunk arra a pontra, ahol némileg szokatlanabb kérdések és problémák merülhetnek fel egy transznemű személy életében, ha randizásra kerül a sor. Rhyannon szerint – ha szemmel láthatóan az intimitás és a szex felé halad a kapcsolat – érdemes mielőbb pontosan lefektetni, hogy milyen testi adottságokkal rendelkezik transzneműként. „Ha valaki nem vonzódik hozzád ezek miatt a dolgok miatt, akkor ennyi, ezt valamelyest el kell fogadni és el kell engedni, mert biztosan fogsz takálni olyasvalakit, aki valóban irántad, a személyiséged iránt érdeklődik.”

A Tinderes tapasztalatok közé tartoznak sajnos azok a negatív üzenetek is, amelyekben Rhyannont nem túl kedves szavakkal illették. Ő azonban nem hajlandó ezekkel igazán komolyan foglalkozni: „Voltak, akik megjegyzéseket tettek a nemi szerveimről, de az ilyesmit el kell engedeni a fülünk mellett, mert nem éri meg rajtuk rágódni.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin