Nagyvilág

Isten szereti a traszneműeket, üzeni Ferenc pápa

 

Ferenc pápa egy transznemű fiatal üzenetére válaszolva azt mondta, „az Úr úgy szeret minket, ahogy vagyunk” – írja a Reuters.

A pápa egy podcastban reagált fiatalok által küldött hangüzenetekre egy katolikus ifjúsági fesztivál előtt, melyet jövő héten látogat meg Portugáliában. A 20-as éveiben járó transznemű Giona Olaszországból küldött üzenetet a pápának azzal, hogy vívódik transznemű identitása és a katolikus hite közötti kettőség miatt.

Ferenc pápa azt válaszolta, hogy „az Úr mindig velünk jár … Még ha bűnösök is vagyunk, ő közeledik hozzánk, hogy segítsen nekünk. Az Úr úgy szeret minket, ahogy vagyunk, ez Isten mélységes szeretete”.

A pápának több hasonló nyilatkozata is volt már, amelyekkel a katolikus egyházban az LMBTQ közösség tagjainak elfogadását, tiszteletét, megértését szorgalmazza. Korábban például azt mondta, “homoszexuálisnak lenni nem bűncselekmény”. Azt is elismerte, hogy az egyházon belül is vannak magas rangú személyek, akiknek változniuk kell, és elismerni mindenki jogát a méltósághoz.

Mindazonáltal a katolikus katekizmus szerint a megélt homoszexualitás bűn, és emiatt a pápa nem adja áldását az azonos nemű párok házasságára sem. Támogatja viszont az azonos nemű pároknak jogokat biztosító törvényeket olyan adminisztratív ügyekben, mint a nyugdíjak és az egészségügyi ellátás.

A konzervatívabb hívek nem értenek egyet Ferenc pápának az LMBTQ közösséghez való engedékenyebb hozzáállásával, annak ellenére, hogy az egyházfő többször is kihangsúlyozta, hogy a tanításokkal összhangban nem támogatja az azonos nemű párok házasságát.

Idén októberben és 2024-ben rendezik meg a katolikus püspökök világtalálkozóját, melyen várhatóan megbeszélik az egyház álláspontját az LMBTQ emberekről, a nőkről és az elvált katolikusokról is.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin