Hírek

Videó: 10 éves az egyenlő házasság Kanadában

Kanadát az egész világ az egyik leginkább melegbarát országként tartja számon. Számos nagyváros, Toronto, Montreal, Vancouver és Ottawa rendelkezik külön meleg negyeddel és évről-évre be is szavazzák őket a legmelegbarátabb városok közé.

2005. július huszadikán az észak-amerikai állam lett a világ negyedik olyan országa – Európán kívül pedig a legelső -, ahol törvényessé vált az azonos neműek házassága és örökbefogadási joga. Kormányok jöttek és mentek, de az akkor elfogadott törvényt azóta sem bolygatta senki, a lakosság túlnyomó többsége pedig teljes mellszélességgel támogatja azt.

Az egyik legnagyobb kanadai LMBT-szervezet, a PFLAG Canada a tízéves évforduló alkalmából egy videót – televíziós reklámot készített. E videóval kívánják felhívni a figyelmet arra, hogy az egyenlő házasság még közel sem természetes mindenhol. Nem mindenhol látni meleg és leszbikus párokat kijönni a városházákról és templomokból.

Nézzétek meg ti is ezt a megható videót, amely arra biztatja a kanadaiakat, hogy gyűjtsék az elmúlt évtized emlékeit, becsüljék meg szerencsés helyzetüket és minket mindannyiunkat arra, hogy fogjunk össze a világ jobb hellyé tételéért:

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin