Színes

Végre kiderült, hogy Vilma a Scooby-Doo-ból leszbikus

Vilma Scooby-Doo
Vilma és Coco Diablo / Warner Bros.

 

Legújabb, halloweeni különkiadásában a Scooby-Doo karakteréről, Vilmáról végre egyértelműen kiderült, hogy az LMBTQ közösség tagja. A Trick or Treat Scooby-Doo! címet viselő részben Vilma egy Coco Diablo nevű jelmeztervezővel találkozik, és a csodálattól még a szemüvege is bepárásodik. Elhangzik tőle jellegzetes felkiáltása is: „Apám!” (az eredeti angolban: Jinkies!)

 

 

James Gunn, a Scooby-Doo – A nagy csapat és a Scooby-Doo 2. – Szörnyek póráz nélkül című filmek forgatókönyvírója már 2020-ban jelezte, hogy ő eredetileg is leszbikusként képzelte el Vilma karakterét, de a stúdió folyamatosan ködösítette a dolgot, végül egyszerűen kihúzták a forgatókönyvből az erre utaló jeleket. A végső filmekből kivágott jelenetekben is fellelhetőek a nyomok.

Szintén 2020-ban Tony Cervone, a Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában sorozat egyik producere Instagramon is pedzegette a témát: „Tíz évvel ezelőtt a lehető legvilágosabban kifejtettük szándékainkat. A legtöbb rajongónk megértette. Azoknak, akik nem értették, azt javaslom, nézzék meg jobban. Nincs itt semmi újdonság.

Egyre több rajzfilmben szerepelnek LMBTQ-karakterek, például az Arthurban, a Peppa malacban, vagy a Pixar Előre című ancimációs filmjében. Vilmáról már csaknem 20 éve lehetett sejteni az orientációját, de csak ebben a filmben szerepel nyíltan kimondva.

A halloweeni különkiadás egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el Prime Video-n.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin