Sport

Coming outolt a világ egyik legjobb gátfutója

Meleg férfiként coming outolt Trey Cunningham, a világranglista 11. helyén álló amerikai gátfutó. Noha Cunningham a múlt hónapban az amerikai olimpiai válogatóversenyen 110 méteren a döntőbe jutott, a párizsi olimpiára sajnos nem szerezte meg a kvalifikációt.

Hangosan kimondom a céljaimat” – mondta a The New York Timesnak adott interjúban, amikor arról beszélt, hogyan alkalmazta az edzéselemeket a coming outra. „Ha van valami, amit el akarunk érni, kimondjuk. Ha valamit szavakba foglalunk, az valósággá válik.

A 25 éves Cunningham 20 éves korában coming outolt szüleinek és barátainak, és ezt nevezte a „legijesztőbb dolognak, amit valaha tett„.

Cunningham az Amerikai Egyesült Államok déli Alabama államában nőtt fel, egy olyan helyen, amely elmondása szerint „vidéki, elég konzervatív, elég vallásos: az a fajta hely, ahol nem akartál meleg gyerek lenni az iskolában. Szóval voltak bizonyos elvárásaim az életemmel kapcsolatban, és eltartott egy darabig, amíg el tudtam képzelni, hogy az életem másképp fog kinézni„.

Cunningham kedden, egy nappal azután, hogy coming outolt, megnyerte a 110 méteres gátfutást az Atlétikai Magyar Nagydíjon, más néven a Gyulai István Memorialon. A 2022-es világbajnokságon 110 méteren ezüstérmet nyert, az NCAA szabadtéri bajnokságon pedig 60 és 100 méteren, valamint a fedettpályás NCAA 60 méteren ugyanabban az évben szintén a dobogón állt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Gyulai István Memorial (@gyulaimemorial) által megosztott bejegyzés

 

Elképesztő 2022-es szezonjáért számos díjat kapott, köztük a Bowerman-díjat, a 2022-es Track and Field News National Athlete of the Year, a 2022-es ACC Men’s Outdoor Track Performer of the Year és a 2022-es USTFCCCA Outdoor South Region Track Athlete of the Year címeket.

A leglenyűgözőbb, hogy az Alabama Sports Writers szervezet az év amatőr sportolójának is megválasztotta, megelőzve az Alabama Egyetem futballcsapatának akkori irányítóját, Bryce Youngot, ami nem kis teljesítmény a futball-őrült Alabamában.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin