Nagyvilág

A Peppa malac új epizódjának betiltását követeli egy olasz politikus

Peppa malac
Penny a két anyukájával. Peppa malac c. sorozat. / Fotó: Channel 5/PA

 

Teljesen kiborult az Olaszország Fivérei szélsőjobboldali párt egyik képviselője, Federico Mollicone a Peppa malac új epizódján, és azt követeli, hogy ne vetítse le az olasz tévé.

Molliconénak természetesen az a gondja, hogy a Család címet viselő epizódban bemutatkozik egy szivárványcsalád. Az új epizódot kedden vetítették le először az Egyesült Királyságban. Ebben egy Penny nevű szereplőtől a következő hallható: „Anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Egyik anyukám orvos, a másik anyukám spagettit főz.” Majd a család leül együtt vacsorázni.

Mindez elég volt ahhoz, hogy Európa-szerte felháborítsa az LMBTQ-tartalmak ellen hevesen tiltakozó szélsőjobboldali szervezeteket. Mollicone azt szeretné elérni, hogy a Rai csatorna, amely a Peppa malac vetítési jogával rendelkezik Olaszországban, ne vetítse le ezt a részt, sem a televízióban, sem online.

„A gendermanipuláció elfogadhatatlan. Megint lecsaptak a polkorrektek, a gyerekeink kárára. Miért nem lehetnek a gyerekek csak gyerekek?” – nyilatkozta.

A Mark Baker és Neville Astley által létrehozott sorozat 18 éves történetében ez az első alkalom, hogy LMBTQ-karakterek szerepelhetnek. Azután kerültek a sorozatba, hogy az LMBTQ-közösség tagjai online petíciót indítottak érte.

Az Olaszország Fivérei párt vezetője, Giorgia Meloni esélyes az ország miniszterelnöki posztjára, pártja pedig mindenfajta LMBTQ-érzékenyítést ellenez, ahogyan az azonos neműek házasságát is. Alessandro Zan, baloldali, nyíltan meleg politikus úgy reagált a hírre, hogy „Az Olaszország Fivérei megkongatta a vészharangot, új ellenség ostromolja hazánkat: Peppa malac.”

Az epizód tartalmán egyébként magyar politikusok is kiborultak Twitteren.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin