Kultúra

Valentin-nap előtti romantikázás Michael Bublé dalaival

fotó: michaelbuble.com

 

Alig egy hónap, és élőben láthatjuk a melegek egyik zenei ikonját, Michael Bublét. A klasszikus amerikai, főként romantikus dzsessz dalokban utazó kanadai sztár Valentin-nap előtt nem sokkal, február 8-án, kilenc év után először újra fellép Budapesten, ezúttal az MVM Dome csarnokban.

„Mikulás bébi, siess le a kéményen gyorsan […] Mikulás bébi, csúsztass egy Rolexet a fám alá nyomban” – Michael Bublé heterósnak aligha mondható karácsonyi dalát feltehetően már nem halljuk az énekes februári koncertjén, ám érdemes megjegyezni, hogy a zeneszámot a them.us tavaly év végén beválasztotta a 15 legmelegebb karácsonyi szerzemény közé. Nem véletlen, hogy Michael Bublé az évek során a melegek egy ikonjává vált, hiszen mint azt korábban megírtuk, a számos félreérthető megnyilvánulása mellett elkötelezett támogatója az LMBTQ-ügyeknek, valamint gyermekeit is abban a filozófiában neveli, hogy mindig vállalják önmagukat. Ennek kapcsán korábban elmondta: nem zavarná, ha a gyerekei a saját nemükhöz vonzódnának, számára az a fontos, hogy ilyen esetben is ezt merjék megbeszélni vele.

Mint az sokak számára ismert, Bublé nagybátyja 40 évig élt együtt egy másik férfival, így az énekes közvetett módon személyesen is érintett az LMBTQ-ügyekben, nem mellesleg szülei is haladó szellemiségben nevelték, valamint az első rajongója is egy meleg férfi volt. Bevallása szerint bár az ő „melegradarja” csapnivaló, róla többször is gondolták már, hogy a saját neméhez vonzódik. Köztük volt korábban jelenlegi felesége, Luisana Lopilato is, akivel mostanra már három közös gyermeket nevelnek.

 

 

Hogy a családját elhozza-e magával a turnéra, nem tudni, ám ha a família otthon marad, elég sok időt kell kibírniuk szeretett férjük és édesapjuk nélkül. Michael Bublé európai körútja ugyanis egészen májusig tart majd. A többszörös Grammy- és Juno-díjas énekes a budapestivel együtt összesen 39 állomáson csillogtatja meg énektudását a kontinensen. A turné január 27-én Lisszabonban veszi kezdetét, a magyar főváros a nyolcadik állomásként szerepel a programban, és május 14-én zárul az írországi Dublinban. A koncertsorozatot azonban nem pihenés követi, hanem az énekes a turnéval átmegy a Föld másik végére, és Ausztrália és Új-Zéland következik Európa után.

Elit körökben fedezték fel

Michael Bublé karrierje 23 évvel ezelőtt kezdett felfelé ívelni, miután az akkori kanadai miniszterelnök, Brian Mulroney lányának, Caroline-nak az esküvőjén énekelt. Mulroney-nak annyira tetszett a fiatalember előadása, hogy később bemutatta őt a világhírű zenésznek, David Fosternek, akinek kapcsolatain keresztül egyenes út vezetett Bublé első lemezszerződéséhez. Ebből született 2003-as, saját nevével fémjelzett albuma, amelyet nemcsak a hazájában, de az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Nagy-Britanniában is beválasztottak a top 10 zenei album közé. A zeneszámokat tekintve számos örökzöld slágert dolgozott fel, köztük a különböző sorozatokban, például a 2000-es évek nagy sikerű szériájában, a Bűbájos boszorkákban is szereplő Fever című számot, vagy a Moondance, a The Way You Look Tonight és a For Once In My Life című dalokat, amelyek máig sokunk kedvenc nótái közé tartoznak.

JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

 

Máthé Bence

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin