Hírek

USA: Idaho kormányzója szerint az azonos neműek házassága növeli a bűnözést

Három hónappal azután, hogy Idahóban is legálissá vált az azonos nemű párok házasságkötése, az állam kormányzója fellebbezést nyújtott be a határozat ellen.

butchotterjpg-f8367cce951cfe5e

Az azonos nemű felek házasodására vonatkozó tilalmat 2014. október 9-én törölte el a helyi Fellebbviteli Bíróság. Butch Otter kormányzó azonban nemrég fellebbezett a Legfelsőbb Bíróságnál: beadványában az esküvők leállítását kérte. Ha a kormányzó fellebbezése sikerrel járna, házasságok százai válnának érvénytelenné.

Otter ügyvédje szerint az azonos neműek közötti házasság káros a gyermekekre, növeli a bűnöző hajlamot, emellett érzelmi és pszichológiai nehézségekhez, valamint gyengébb iskolai teljesítményhez vezet. A benyújtott kérelemben a következők szerepelnek még: „Eljött az idő, hogy a bíróság állást foglaljon végre egy olyan kérdésben, ami döntő hatással lehet az államokra, azok polgáraira és legfőképpen a gyermekeikre: a kérdés az, hogy a szövetségi Alkotmány megakadályoz-e egy államot abban, hogy fenntartsa a házasság tradicionális definícióját – ami férfi és nő kötelékét jelenti.”

Otter kormányzó tovább folytatja küzdelmét a házassági egyenlőség ellen: eddig fél millió dollárt sikerült elköltenie a jogi procedúrákra, és jelen állás szerint egyetlen bírót sem sikerült meggyőznie az igazáról.

Forrás: PinkNews

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin