Hírek

Egy homofób televíziós hittérítő a koronavírus hamis gyógymódját árulja

Évek óta él az amerikai köztudatban Jim Bakker televíziós hittérítő, aki többek között homofób nézeteiről hírhedt. Most azonban a nyolcvanéves Bakkernek sikerült élete eddigi leghajmeresztőbb tettét végrehajtania: hamis orvosságot árult, amelyről azt állította, hogy gyógyír a koronavírus ellen.

 

Jim Bakker és a „gyógymód”

 

Amikor tudomást szerzett róla a New York-i Főügyészség, levélben szólította fel Bakkert, hogy hagyjon fel annak árusításával. A Missouri-i főügyész, Eric Schmitt pert is indított a férfi ellen, azt remélve, hogy ezzel megakadályozhatják a további árusítást. Az úgynevezett orvosság ára átszámítva közel 25 ezer forint – írja a Queerty.

Az Amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) megerősítette, hogy egyelőre nincsen sem oltóanyag, sem tabletta, sem más gyógykészítmény, amely hatásos lenne a koronavírus-fertőzés ellen. Ez azonban nem állította meg Bakkert – aki elmondása szerint természetgyógyász is -, hogy tovább népszerűsítse az Ezüst Oldatnak (Silver Solution) keresztelt készítményt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin