Nagyvilág

Fehér Ház: Mike Pence kérjen bocsánatot a homofób vicce miatt

Mike Pence

Bocsánatkérésre szólította fel a Fehér Ház Mike Pence volt amerikai alelnököt „sértő és helytelen” viccei miatt – írja a The Washington Post.

Mike Pence a Gridiron Club éves nagyszabású vacsoraestjén szólalt fel más politikusok, újságírók és befolyásos közéleti személyiségek jelenlétében. Pence azon élcelődött, hogy 2021-ben a közlekedési miniszter két hónap „szülési szabadságot” vett igénybe, amikor férjével újszülött ikreket fogadtak örökbe. Pete Buttigieg az amerikai történelem első nyíltan meleg minisztere.

„Amikor Pete két gyermeke megszületett, két hónapos szülési szabadságot vett ki, ami után utasok ezrei rekedtek a repülőtereken, a légiforgalmi rendszer leállt, és a repülőgépek majdnem összeütköztek a kifutópályáinkon” – mondta Pence.

„Pete az egyetlen ember az emberiség történetében, akinek gyermeke születik, és mindenki más szülés utáni depressziótól szenved” – viccelődött az egykori alelnök, aki egyébként kacérkodik a következő elnökválasztással.

Nem értékelték a vicceit

A Fehér Ház sajtótitkára, Karine Jean-Pierre közleményben ítélte el Pence homofób viccelődését, és hogy a szülés utáni depressziót csattanóként használta.

„A volt alelnök homofób vicce Buttigieg miniszterről sértő és helytelen volt, annál is inkább, mert a szülés utáni depresszióban szenvedő nőket csattanónak használta fel” – mondta Jean-Pierre. „Bocsánatot kellene kérnie a nőktől és az LMBTQ emberektől, akiknek joguk van ahhoz, hogy méltósággal és tisztelettel bánjanak velük.”

Buttigieg férje szintén kifejtette véleményét Pencenek, a Twitteren üzent a politikusnak. „Őszintén kérdezem magát … az e hétvégi viccelődési kísérlete után. Ha az unokája koraszülött lenne és két hónapos korában lélegeztetőgépre kapcsolnák – a kis keze a magáé köré fonódnak, miközben a monitorok pittyegnek a háttérben – maga hol lenne?” – írta Chasten Buttigieg, mellékelve egy fotót a férjéről, ahogy az egyik gyermeket tartja a karjában a kórházban.

Pence mindeddig nem reagált, korábbi főtanácsadója, Marc Short azonban kikelt magából Twitteren. „A Biden-kormány megkímélhetné Amerikát a hamis felháborodástól” – tweetelte. Megjegyezte, hogy ugyanezen a vacsorán Antony Blinken külügyminiszter a zsidókkal viccelődött. (Short zsidó származású.)

„Különösen vicces ez a képmutatás” – tette hozzá Short. „A Fehér Ház jobban tenné, ha kevesebbet foglalkozna a woke-rendőrség megnyugtatásával, és többet törődne a bankcsődökkel, a levegőben majdnem összeütköző repülőgépekkel, a vonatok kisiklásával és az ellátási lánc állandó válságával.”

Pete Buttigieg többször is vitába keveredett Pence-szel annak LMBTQ-ellenes hozzáállása miatt. A miniszter korábban maga is indult az elnöki posztért, előtte pedig South Bend polgármestere volt a Pence irányította Indiana államban.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin