Hírek

Újabb püspök akarja áldását adni az azonos nemű párokra

Szeptemberben egy ausztrál anglikán püspök kérvényezte, hogy megáldhassa egyházmegyéjének vezetősége engedélyével az azonos nemű párokat, és most egy másik püspök is hasonlóan akar cselekedni.

 

 

A Newcastle-i egyházmegye zsinatja október 25-én és 26-án vitatja meg a törvényjavaslatot, amelynek segítségével megáldhatják a házasulandó azonos nemű párokat. Newcastle püspöke, Dr. Peter Stuart máris úgy látja, hogyha a törvényjavaslat elfogadásra kerül, az egyházmegye gyülekezetében sokan nem fognak egyetérteni velük, de még többen lesznek, akik ünnepelni fognak a pozitív kimenetelű döntés hallatán – számol be róla a Qnews.

A törvényjavaslat elfogadásával a Newcastle-i egyházmegyén belül bármely azonos nemű pár közötti szertartásra sor kerülhetne az ausztrál házassági törvényeknek megfelelően, amennyiben természetesen a pár is ragaszkodik az áldáshoz.

Sajnos továbbra is úgy tűnik, hogy bár idén novemberben lesz két éve a házassági egyenlőség bevezetése, az egyházi világban korántsem fogadja el mindenki a tényeket. Glenn Davies, a Sydney-i anglikán érsek például azt állította, hogy ha engedélyeznék az azonos nemű párok megáldását, akkor az anglikán ortodoxiával és az ausztrál anglikán templommal dacolnának.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin