Hírek

Anglikán püspök adja áldását egy azonos nemű házaspárra

John Parkes anglikán püspök a kérvénye után engedélyt kapott ausztráliai egyházmegyéjének vezetőségétől, hogy megáldhassa az azonos nemű házaspárokat. Az elkövetkezendő hetekben a püspök így két helyi lelkészre adja áldását John Davis és Rob Whalley esküvőjén, akik több mint húsz éve élnek párkapcsolatban.

 

John Davis és Rob Whalley

 

Az egyház egyelőre nem engedélyezi a klérusnak, hogy azonos nemű párok házasságát vezényeljék le előzetes engedély nélkül, Parkes püspök azonban úgy látja: sosem tudhatjuk, hogy a dolgok milyen irányba fejlődnek, a jövő pedig a lehetőségek tárházát nyújtja számunkra – idézi a Qnews.

Parkes püspök az elmúlt egy évet azzal töltötte, hogy rájöjjön, miképpen támogathatja egyházán belül az LMBTQ közösség elfogadását:

„Az egész az elfogadásról szól. Arról, hogy Isten minden ember Istene, kivétel nélkül. Régóta ismert és elfogadott tény, hogy ha Isten maga a szeretet, és a hűséges emberek szeretetben élnek együtt, akkor az egyháznak Isten nevében meg kell őket áldania. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a gyülekezet egyes tagjai nem értenek egyet velem, és döntésemnek következményei lesznek. Ha bármi rosszat is tettem, örömmel vezeklek érte, de nem hiszem, hogy bármi ilyet tettem volna.”

 

John Parkes

 

A püspök véleménye szerint az LMBTQ közösséget érintő ügyek évek óta feszültséget teremtenek az egyházon belül. Ennek ellenére ő úgy véli, eljött a megfelelő idő arra, hogy hite szerint cselekedjen. Kutatásai során rájött, hogy az LMBTQ közösség nagy része követett el öngyilkosságot vagy ártott magának az elfogadás hiányának következtében. Ez nyitotta fel a szemét, és ez késztette arra, hogy lépést tegyen az ügyben, még mielőtt nyugdíjba vonul az idei év végén.

„Remélem, hogy legalább Victoria állam ezen részén elérhetem azt, hogy a meleg és leszbikus keresztények azok lehessenek, akik lenni szeretnének; összeházasodhatnak az állam törvényének engedélyével, és áldást, elfogadást nyernek az egyházukban.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin