Nagyvilág

Újabb pride fesztivált akadályoztak meg a hatóságok Koreában

 

Miután júliusban a szöuli pride kénytelen volt más helyszínt keresni magának, mert a városháza egy keresztény rendezvénynek adta oda a központi teret, most újabb queer fesztivál került hasonló helyzetbe – írja a Hanguk News.

Az Incshoni Queer Fesztivál szervezői emiatt pert indítanak Incshon város Puphjong kerületének önkormányzata ellen. A fesztiválhoz szeptember 9-ére kérték el az egyik városi parkot, ám az önkormányzat a kérésüket elutasította, és ugyanarra a napra egy keresztény rendezvény megtartását engedélyezte.

A szervezők azt állítják, az önkormányzat megsértette a közterületfoglalási szabályzatban írtakat, amikor a keresztény szervezet kérelmét a területfoglalásra nem a szabályzatban foglalt 60 napos intervallumban engedélyezte, hanem napokkal korábban.

Azzal is vádolják a városházát, hogy megtévesztő információt adtak a queer fesztivált rendezők részére. Az időpontra jelentkezésükkor ugyanis azt válaszolták nekik, hogy a szeptember 9-ét már lefoglalta egy helyi hagyományőrző egyesület. Az egyesület azonban nem tudott arról, hogy lefoglalták volna a parkot erre az időpontra. Második megkeresésre az önkormányzat már azt válaszolta, hogy a helyszínt kiadták egy keresztény szervezetnek.

A fesztivál szervezői emiatt eljárást indítanak, mivel úgy vélik, az önkormányzat többszörösen is megsértette a szabályzatot és szándékosan nem volt hajlandó az LMBTQ rendezvény számára elérhetővé tenni a helyszínt, valamint megsértette a közösség gyülekezéshez való jogát.

A kerületi önkormányzat azzal védekezik, hogy egy tapasztalatlan munkatárs hibázott az időpontok kiosztásakor és már semmit sem tehetnek az ügyben.

Dél-Koreában egyre-másra próbálják mondvacsinált adminisztratív indokokkal megakadályozni a pride-ok, illetve queer kulturális fesztiválok megtartását az önkormányzatok. Tegu városában idén még fizikai összecsapáshoz is vezetett a helyi polgármester hozzáállása, aki 500 dolgozót vezényelt a helyszínre a sátrak felállítását megakadályozandó.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin