Nagyvilág

Idén sem kapta meg a pride a szöuli városháza előtti teret

 

A Seoul Queer Culture Festival, melyet minden évben megrendeznek Dél-Korea fővárosában, idén sem használhatja a városháza előtti hatalmas teret helyszínként – írja a Korea Times. A város vezetése tavaly sem adta oda a közterület használati jogát a szervezőknek.

A pride-ot június 1-jére tervezik, de a város vezetése a helyi könyvtár kültéri eseményének szánja a központi fekvésű Szöul teret.

A pride szervezőinek így idén is más helyszín után kell nézniük, bár 2015 óta hagyományosan itt tartották, kivéve a Covid-járvány időszakát és a tavalyi évet, amikor egy keresztény rendezvény kapta meg a használati jogot.

A Seoul Queer Culture Festival Dél-Korea legnagyobb LMBTQ rendezvénye, tavaly 150 ezren vettek részt a felvonuláson, melyet a város Uldzsiro negyedében tartottak meg.

A városháza már lefoglalta a teret a Szöuli Városi Könyvtár köztéri felolvasó rendezvényének, melyet több alkalommal is megtartanak májustól októberig. A június 1-jei dátum is köztük van.

A pride szervezői szerint a városháza kisajátítja a teret, hogy megfossza a queer fesztivált a szokásos helyszínétől, ezzel pedig megfojtják a társadalmi sokszínűséget. „Megtévesztő a Szöul teret a lakosok számára fenntartott nyílt térként reklámozni, mikor a naptár tele van a város saját rendezvényeivel” – nyilatkozta a pride szervezőbizottsága, rámutatva, hogy a teret őszig szinte minden hétvégére, de még a csütörtöki és pénteki napokra is lefoglalta a város saját magának.

Szöul vezetése ragaszkodik hozzá, hogy az egész térre szükségük van a könyvtári rendezvény méretei miatt.

 

Ezért nem akarnak a koreaiak queer szomszédokat

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin