Színes

Újabb meleg pingvinpár vált szülővé

Egy meleg humboldtpingvin-pár vált nevelőszülővé az Amerikai Egyesült Államokban, így gyarapítva az állatvilág szivárványcsaládjainak terebélyesedő létszámát.

A New York állambeli Syracuse-ban található Rosamond Gifford Állatkert gondozói az azonos nemű hím párt, Elmert és Limát választották ki nevelőszülőnek egy nőstény pingvin által rakott tojás számára.

Elmer és Lima nemrég lett egy pár, aminek a keretében együtt építettek fészket, és ha szükség volt rá, a területük védelmére keltek. Ezután döntött úgy az állatkert, hogy teszteli szülői képességeiket.

Egy sajtóközlemény szerint a Rosamond Gifford Állatkert már korábban is támaszkodott nevelőpárokra a tojások keltetése során, de Elmer és Lima az állatkert első azonos nemű nevelőpárja.

 

 

Ted Fox, az állatkert igazgatója elmondta, hogy nem minden pingvinpár ért a tojáskeltetéshez, mivel ez egy olyan képesség, amely „gyakorlatot igényel”.

Néhány pár, ha kap egy bábutojást, ráül a fészekre, de a tojást félreállítja, és nem keltik ki rendesen, vagy pedig azon veszekednek, hogy ki mikor üljön rá” – mondta Fox. „Ez alapján értékeljük, ki lesz jó nevelőszülő – Elmer és Lima a tojásgondozás során minden szempontból példamutatóan viselkedett.

Elmer és Lima példás szülők voltak, és felváltva ültek a tojáson, míg az az újév napján ki nem kelt. A pár a születése óta a fióka nevelésével és etetésével foglalkozik.

Fox szerint a meleg pingvinpár „nagyszerű munkát végez” a kis fióka felnevelésében. Ha továbbra is jól teljesítenek, Elmer és Lima a jövőben is kaphat tojásokat – tette hozzá Fox.

 

Meleg pingvinpár lopott tojást a leszbikus pingvinpártól Hollandiában

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin