Színes

Meleg pingvinek, nemváltó bohóchalak – Queer Planet

A homofób konzervatívok egyik visszatérő kedvenc mantrája, hogy a homoszexualitás természetellenes. Amilyen magabiztosan szokás ezt kijelenteni köreikben, olyannyira biztos az is, hogy ebben a témában éppen csak a természetet felejtették el megkérdezni.

“Meleg pingvinek, biszexuális oroszlánok, nemváltó bohóchalak. Ez egy queer bolygó. A homoszexualitás mindig is létezett. Csak az emberekben él megbélyegzés ezzel kapcsolatban. Az anyatermészet eléggé nyitott gondolkodású. Bármerre is nézünk a bolygónkon, a természet tele van queer meglepetésekkel. Ezekkel a mondatokkal vezeti fel az előzetes az NBC természetfilmjét. A Queer Planet arra vállalkozik, hogy biológusai közelebbről is megvizsgálják az állatvilágot, ami közel sem annyira heteró, mint azt gondolni szokás.

Egy világméretű utazás keretében bemutatják az állati szexualitás sokszínűségét – az extravagáns flamingóktól a pánszexuális főemlősökön át a több nemű gombákig. A dokumentumfilm rendkívüli élőlényekkel foglalkozik, elképesztő viselkedéseket szemléltet, és megmutatja, hogy mi a természetes, ha a szexről és a nemekről van szó. A Queer Planet június 6-tól látható, egyelőre csak a nálunk nem elérhető a Peacock streamingszolgáltató kínálatában.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin