Színes

Meleg pingvinpár lopott tojást a leszbikus pingvinpártól Hollandiában

fotó: SURZet

 

Az amersfoorti állatkertben élő pápaszemes pingvinek kolóniájában nem mindennapi bűntény borzolja a fekete-fehér tollakat. A 17 egyedből álló kolónia domináns párját két azonos nemű hím alkotja, akik egyszerűen elfoglalták egy másik pár fészkét – méghozzá tojásokkal együtt.

A páros már tavaly novemberben tojást szerzett magának, de az nem kelt ki, így kiscsibe nélkül maradtak. Csakhogy az erőszakos lakásfoglalás idén sem kecsegtet sok jóval, ugyanis egy leszbikus pingvinpár fészkét szerezték meg, így a lefoglalt tojások nincsenek megtermékenyítve. Az RTV Utrechtnek a holland állatkert gondozója, Sander Drost elmesélte, hogy a mit sem sejtő páros most felváltva ül a tojásokon, míg a pár másik tagja élelmet gyűjt.

 

 

A tavalyi sikertelenséghez az is hozzájárult, hogy az akkori tojáslopást észlelték ám az eredeti tulajdonosok, akik gyorsan visszalopták(!) és kicserélték egy másikra(!!) az eredeti tojást. Az állatkert munkatársa, Marc Belt szerint éppen a tojás teszi különlegessé a szituációt.

„A homoszexualitás meglehetősen gyakori a pingvineknél, de jelen esetben az a figyelemre méltó, hogy tojást szereztek maguknak.”

 

A pingvineknél nem csak tojáscsenés fordul elő, jóval durvább dolgok is megtörténnek. Több vadon élő pingvinfajnál is megfigyelték például, hogy ha elpusztul a saját fiókájuk, akkor a heteroszexuális párok egyszerűen rabolnak egy már kikelt fiókát egy másik pártól, és sajátjukként nevelik fel.

Közel sem a holland állatkert azonban az első, ahol az azonos nemű pingvinpárok fiókanevelésre adják a fejüket, számos hasonló eset fordult elő korábban is.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb