Hírek

Újabb japán városban adtak össze azonos nemű párokat

Japán Chiba városa hivatalosan is elismerte az azonos nemű párokat mint élettársakat és ennek ezúttal a hivatalos dokumentumokon is nyoma marad.

Az egymillió lakosú Chiba önkormányzata egy keddi szertartás keretein belül több azonos nemű párt is elismert – írja a PinkNews.

Az elmúlt hónapokban-években többször is lehetett arról hallani a japán LMBTQ közösségtől, hogy a kórházakban nem látogathatják meg súlyos állapotban lévő párjukat, mivel kapcsolatuk hivatalos papírok által elismerve. Ezen azonban az új helyi törvény változtatott és engedélyezi a legtöbb jogot, ami megilleti a házastársakat is. Így közösen vásárolhatnak ingatlant és szerettüket a kórházban is meglátogathatják különösebb bürökratikus akadály nélkül.

Tokyo Rainbow Pride 2017

Chiba polgármestere, Kumagai Toshihito örömmel vett részt az eseményen, ahol kedves szavakkal illette a párokat: „Azt kívánom önöknek, hogy boldogságban éljenek az újonnan elismert kapcsolatukban.

Ahhoz azonban, hogy ezen kiváltságokkal rendelkezzenek az azonos nemű párok, mindkettejüknek idősebbnek kell lenni 20 évnél, nem élhetnek házasságban, és Chibában kell élniük, vagy legalábbis tervezniük kell a költözést. Így döntött párjával együtt az 56 éves Yanase Ryuta is, aki egy közeli városból költözött Chibába.

Régóta vártam már erre a pillanatra, és most nagyon boldog vagyok. […] Remélem, hogy ez a társadalom olyanná válhat, ahol az LMBTQ emberekkel tisztességesen fognak bánni.

Chiba azonban nem az első japán város, ahol elismerték a queer párokat, hiszen tavaly már Fukuokában is legalizálták az azonos nemű párok élettársi kapcsolatát. Talán mindez még kis lépésnek számít, de úgy tűnik, Japán lassan, de biztosan halad egy olyan jövő felé, ahol egyszer megvalósul a házassági egyenlőség.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin