Hírek

Új szivárványzászlót vitt a rendőrség a meleg pár házára, miután az előzőt valaki elégette

 

Manapság, amikor olyan hírekbe botlunk, ahol a rendőrség és az LMBTQ-közösség is említve van, leginkább a közöttük lévő konfliktusokról hallhatunk és olvashatunk, ám ezúttal valami teljesen más történt. A hónap elején Vermontban Christopher Vaccaro és Jimmie Searle szivárványzászlóját porig égették, amíg a pár nem volt odahaza. A rendőrség azonnal elindította a nyomozást, de egyelőre nem akadtak rá a tettesre – írja a Pride.

„Sokkal többről van itt szó, mint egy felgyújtott zászlóról. Akár emberek is meghalhattak volna. Ez nem olyasmi, amit könnyedén kellene kezelni. Valaki úgy gondolta, elfogadható, ha az irántunk érzett gyűlölete miatt ilyet tesz, és ez így nincsen rendben”

– nyilatkozta Jimmie Searle az esetről. Talán az ország más rendőrkapitányságai nem kezelték volna ilyen komolyan az ügyet, ha csak arra gondolunk, sokszor milyen lassú folyamata is van egy nyomozásnak, melyet egy az LMBTQ-közösség támadásának elkövetője ellen végeznek időnként. Ám a vermonti rendőrség belátta, milyen komoly és veszélyes ügyről van szó, és a nyomozás mellett támogatásukat is szerették volna kifejezni a párnak. Így történt, hogy néhány nappal a tűzeset után Jon Murad rendőrfőnök-helyettes felbukkant a házuknál egy szivárványzászlóval és egy üzenettel a rendőrfőnöktől.

„Mindig borzalmas dolog, ha gyűlölet-bűncselekménnyel indítják a Pride hónapot. De úgy érzem, a rendőrség hosszú utat tett meg a Stonewall-lázadás óta, és a mostani reakciónk is erre utal”

– jelentette ki Murad. A város bizakodó, hogy a rendőrség hamarosan megtalálja és felelősségre vonja az elkövetőt, ezzel megakadályozva, hogy bármilyen hasonló jellegű eset történhessen a jövőben. A pár azonban tudja jól, hogy a gyűlöletre nem lehet gyűlölettel válaszolni, hiszen az LMBTQ-közösség csakis a szeretetről szól.

 

 

Previous post

A Pride betiltásáról beszélt a parlamentben a fideszes képviselő

Next post

A legjobb melegbarát szórakozóhelyek Budapesten - BPNA 2019