Sport

Tom Daley és társa aranyérmet szereztek a tokiói olimpián

Hatalmas a brit olimpiai csapat öröme, hiszen Tom Daley és Matty Lee olimpiai bajnokok! A férfi 10 méteres szinkron toronyugrás első helyezése Nagy-Britannia második aranyérme Tokióban.

A verseny nagyon szoros volt, a brit páros alig két ponttal előzte meg a rivális Kínát hétfőn a japán fővárosban. Tom és Matty 471,91 ponttal végzett – mindössze egy hajszállal megelőzve a kínai Cao Yuan és Chen Aisen párost, akik 470,58 pontot kaptak a zsűritől.

 

 

Tom Daley negyedik nyári olimpiáján vesz részt, de aranyérmet most szerzett először, míg a 23 éves Matty Lee a bravúrt első olimpiai szereplésén érte el. Tom egyben az első meleg férfi, aki érmet nyert a 2020-as tokiói olimpián. Az idei ötkarikás játékokon minden korábbinál több nyíltan meleg és leszbikus sportoló indul.

Remélem, minden fiatal LMBT személy látja, hogy nem számít, mennyire egyedül érzed magad épp, valójában nem vagy egyedül. (…) Hihetetlenül büszke vagyok rá, hogy kimondhatom: meleg férfi vagyok és olimpiai bajnok” – nyilatkozta nem sokkal az éremszerzés után.

A brit férfival az Attitude nemrég az olimpiával kapcsolatos reményeiről és társáról, Matty Leeről beszélgetett. A 3 perces, angol nyelvű videó megtekinthető YouTube-on:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin