Sport

Drag queen is fut majd a fáklyával a párizsi olimpia előtt

 

A tervek szerint július 14-én éri el Párizst az olimpiai láng a július 26-án kezdődő ötkarikás játékok előtt. A francia főváros által kiválasztott fáklyavivők között van a 33 éves drag queen, Minima Gesté is. „Az, hogy egy drag queen viszi a fáklyát – és talán elesik, várjuk ki a végét! – hatalmas büszkeséggel tölt el” – nyilatkozta az előadó, aki rendszerint 25 centis tűsarkút visel. „Az egyik üzenet, amit közvetíteni szeretnék, az a közösségem büszkesége, mert 10 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy drag queen vigye a fáklyát.”

 

 

Gesté elmondta, hogy drag queenként fűzőben és tűsarkú cipőben fellépni fizikailag megterhelő, „de még nem olimpiai sport”, és hozzátette, korábban birkózott és szinkronúszott.

„Megerősítem, hogy teljes mértékben támogatom őt”mondta Anne Hidalgo, Párizs szocialista polgármestere pénteki nyilatkozatában. „Megismétlem: büszke vagyok, és igen, Párizs is büszke arra, hogy egy drag queen viszi majd a fáklyát, és büszke a béke és az emberség értékeire” – tette hozzá. A város közölte, hogy Gesté máris homofób és transzfób inzultusok áldozata lett, és segíteni fognak neki jogi lépéseket tenni.

Marion Marechal szélsőjobboldali politikus szerint Gesté különösen vulgáris és hiperszexualizált előadásokért felelős. „Nem hiszem, hogy ez egy jó módja annak, hogy Franciaországot képviseljük a világ előtt” – mondta csütörtökön a TF1 csatornának.

Marechal más konzervatívokkal együtt – köztük nagynénjével, a szélsőjobboldali Marine Le Pennel – azon is felháborodott, hogy az olimpiai játékok megnyitó ünnepségen a francia-maláj R&B szupersztár, Aya Nakamura fog fellépni. Le Pen az előadó ruházatát kritizálta, számon kérte, hogy miért nem franciául énekel, és közölte, hogy a művésznő fellépése „megalázó” lenne az emberek számára.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin