Lifestyle

Több megrázkódtatás éri a biszexuális fiatalokat, mint társaikat

Februárban tartották az Amerikai Egyesült Államokban a Biszexuális Egészségügyi Tudatosság Hónapját, melynek alkalmából a Trevor Project felméréssel bizonyította: az öngyilkossággi kísérlet veszélye a biszexuális fiatalok körében a legmagasabb.

De mi ennek az oka? A biszexuális közösségen sokszor keresztülnéznek a heteroszexuálisok és a meleg-leszbikus emberek „tengerében”, miközben a biszexuálisok valójában igen nagy részét kiteszik a társadalomnak. A 2015-2017 között készített Ifjúsági Kockázati Magatartás Felmérés keretében a fiatalok 7 %-a vallotta magát biszexuálisnak, 4 %-a nem volt biztos benne ,vagy megkérdőjelezte szexuális orientációját, míg csupán 2 %-uk volt határozottan meleg vagy leszbikus.

 

 

Az iskolai bántalmazás és az öngyilkossági arány alapján készített felmérésből kiderült, hogy a biszexuális fiatalok majdnem fele kísérelt meg öngyilkosságot az elmúlt 12 hónapban. 40 százalékuk tervet készített, 27 %-uk pedig ténylegesen meg is kísérelte.

A Trevor Project kiderítette, hogy az LMBTQ közösségen belül a középiskolás korosztály javát a biszexuálisok teszik ki, akiket többször ér bántalmazás az iskolában, hajlamosabbak a depresszióra és így öngyilkossági hajlamaik is erősebbek, mint a heteroszexuális, meleg és leszbikus társaiknak.

Ennek magyarázata, hogy a biszexuálisok olyan rétegét tesznek ki az LMBTQ közösségben, melyet sokan elutasítanak – a heteroszexuálisok és a melegek, leszbikusok is.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin