Nagyvilág

A queer fiatalok mentális egészségét segítő szervezetet hoz létre a skót kormány

Ígéretes új bizottságot jelentett be a skót kormány, amelynek feladata az LMBTQIA+ gyermekek és fiatalok mentális egészségének segítése. Az  50 ezer font támogatást a már létező LMBT Youth Scotland nevű szervezet kapja, az ő feladatuk lesz létrehozni a mentális egészséggel foglalkozó ifjúsági bizottságot.

A skóciai queer fiatalok jelentős akadályokkal szembesülnek az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés terén, és igazságtalan egészségügyi egyenlőtlenségek miatt, ezért a bizottság célja, hogy az egészségügyi ellátást hozzáférhetőbbé tegye, és a szükséges kiegészítő mentális egészségügyi támogatást biztosítsa.

A fiatalok hangját és megélt tapasztalatait felhasználva a projekt a visszajelzéseken és a jövőbeli munka javítását célzó ajánlásokon alapul.

Skócia mentális egészségügyért felelős minisztere elmondta: „Örömmel jelentem be a támogatást az LMBT Youth Scotland számára, azon jelentős beruházásokon felül, amelyeket már most is a gyermekek, fiatalok és családjaik számára nyújtott mentális egészségügyi és jóléti támogatás javítására fordítunk.

Meghallgattuk a gyermekeket, fiatalokat és családokat, és közvetlen lépéseket teszünk azokon a területeken, ahol elmondásuk szerint több támogatásra van szükség. A kormány számára fontos, hogy minden gyermek és fiatal a megfelelő időben megkapja a szükséges mentális egészségi és jóléti támogatást, amint azt az e területre fordított folyamatos rekordberuházásaink is mutatják” – nyilatkozta Maree Todd.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin