Hírek

Tinédszer fiúk erőszakoltak meg egy leszbikus nőt, hogy „megjavítsák”

Szexuális erőszak áldozata lett a Dél-Afrikai Köztársaságban egy leszbikus nő, akit állítása szerint tinédzser fiúk erőszakoltak meg abból a célból, hogy „megjavítsák” szexuális orientációját.

A tragédiára február 28-án este 10 után került sor Cape Townban, ahol a nőt az utcán közlekedve egy férfiismerőse szólította le azzal, hogy valaki beszélni szeretne vele a házában. Az épületben azonban nem egy másik ismerős, hanem az őt invitálóval együtt három férfi várta. Bár a fiú kifejezés helytállóbb lenne, hiszen ketten közülük még csak nem is felnőttkorúak: 14 és 17 évesek.

 

A kép illusztráció

 

Dolguk végeztével futni hagyták a nőt, aki sokkos állapotban barátnőjéhez menekült. Ő hívta fel aztán másnap reggel a rendőrséget is, akik hamar megtalálták a két tinédzsert, valamivel idősebb társukat pedig azóta is keresik. „Szörnyű bűncselekmény” – nyilatkozta a rendőrfőnök. „Elítéljük a nőkkel és gyermekekkel szembeni erőszak minden fajtáját, ez az erőszak pedig nem múlhat el büntetlenül, hiszen kifejezetten egy leszbikus nőre vadásztak.

Sajnos nem a Dél-Afrikai Köztársaság az egyetlen ország, ahol rendszeresen hallani a szexuális erőszak azon formájáról, amelynek célja az áldozat szexuális orientációjának, vagy nemi identitásának „megjavítása.” A bűncselekmény elkövetése – vagy legalábbis rendőrségi regisztrációja, hiszen ki tudja mennyit követnek el büntetlenül, feljelentés nélkül – különösen gyakori Ecuadorban, Haitin, Indiában, Jamaicán, Kenyában, Thaiföldön, Ukrajnában, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin