Nagyvilág

Tesz a homofób kormányzóra, hatalmas LMBTQ-konferenciát szervez Floridában a Disney

Nagyszabású konferenciát szervez a Disney idén szeptemberben Floridába – számol be a Tampa Bay Times. Az LMBTQ-emberek munkahelyi jogaival foglalkozó rendezvényre a világ legnagyobb vállalatainak vezetői és szakemberei gyűlnek össze, látványosan demonstrálva, hogy vannak határai a kormányzó, Ron DeSantis által indított homofób és transzfób kultúrharcnak.

A cég döntése azután született, hogy a republikánus kormányzó aláírta a törvényt, amely véget vetett a Disney üdülőközpont évtizedes autonómiájának és még egy bizottságot is a nyakukra küldött. A jogszabályra sokan büntetésként tekintették amiatt, hogy a vállalat ellenezte a floridai Szülői jogok az oktatásban törvényt, vagy közismertebb, a valóságot inkább tükröző nevén a Ne mondd, hogy meleg törvényt, amely tiltja beszélgetést a szexuális orientációkról és nemi identitásokról az osztálytermekben a negyedik osztály előtt – a törvény elfogadását követő néhány hónapban 400 százalékkal nőtt az online gyűlöletbeszéd mértéke az óceánparti államban.

A Disney régóta kapcsolatban áll az eseményt szervező Out & Equal nevű szervezettel, és annak honlapján kiemelt, titánium fokozatú szponzorként szerepel. A Disney vállalta, hogy floridai üdülőhelye idén és jövőre is otthont ad a konferenciának. Michael Chamberlain, az Out & Equal marketingvezetője megerősítette, hogy a konferenciát a The Walt Disney World Resortban tartják szeptember 11-14. között. A tavalyi találkozóra Las Vegasban került sor.

Az eseményt, amelyre körülbelül ötezer embert várnak, számos további világhírű amerikai vállalat támogatja, köztük az Apple, a McDonald’s, az Uber, a Walmart, a Hilton, az Amazon és a Boeing. Több állami ügynökség, például a Külügyminisztérium és a CIA is kormányzati partnerként szerepel a listán, és standokkal is jelen lesz a konferencián.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Out & Equal (@outandequal) által megosztott bejegyzés

 

A nagyszabású eseményre azután kerül sor, hogy DeSantis februárban győzelmet hirdetett a Disney felett, amikor aláírta azt a törvényt, amely feljogosította őt arra, hogy kinevezzen egy öttagú testületet, amely felügyeli a kormányzati szolgáltatásokat az Orlando melletti Disney-negyedben. „Ma végre vége a vállalati királyságnak” – mondta DeSantis, amikor aláírta a törvényt. „Így néz ki az elszámoltathatóság.

Nemrég megjelent könyvében DeSantis leírja, hogy miután „a Disney hadat üzent a floridai családoknak” azzal, hogy ellenezte a Szülői jogok az oktatásban, más néven Ne mondd, hogy meleg törvényt, és „elmerült az aktivizmusban”, arra kérte a törvényhozást, hogy „értékelje át – sőt, szüntesse meg – a Disney különleges privilégiumát„. Érdekesség, hogy DeSantis 2009-ben a Disney Worldben vette el feleségét, Casey-t. A Disney-vel való szembeszállás szerinte „olyan politikai csata volt, amely az egész országban visszhangot keltett.”

A konferencia megrendezése ékes bizonyítéka rá, hogy a republikánus kormányzónak milyen korlátozott lehetőségei vannak arra, ha a Disney rendezvényeinek tartalmát és terjedelmét kívánja befolyásolni.

A tavalyi Las Vegas-i Out & Equal konferencián több előadó is felszólalt a transznemű fiatalok jogaiért, és útmutatást adott a résztvevőknek azzal kapcsolatban, hogyan navigáljanak az állami szintű LMBTQ-ellenes törvények között.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin