Nagyvilág

Gyerekek gyűrűjében írta alá Florida kormányzója a queer fiatalokat veszélybe sodró törvényt

Florida kormányzója, Ron DeSantis aláírta az állami törvényhozás mindkét háza által korábban már megszavazott “Ne mondd, hogy meleg” törvényt – kisiskolások gyűrűjében.

A hivatalosan Szülői jogok az oktatásban néven futó törvény tiltja az LMBTQ-közösséggel kapcsolatos témák említését az osztálytermekben az óvodától az általános iskola harmadik osztályáig bezárólag. Negyedik osztálytól a téma csak az “életkornak megfelelő” szinten taglalható, bár a jogszabály ezt részleteiben nem definiálja.

 

 

A törvényjavaslat azt is előírja, hogy az iskolai személyzetnek elő kell bújtatnia a diákokat akár az őket esetlegesen nem támogató családjuk előtt is, és kimondja, hogy a szülőket értesíteni kell, ha bármilyen változás történik “a diák mentális, érzelmi vagy fizikai egészségében vagy jólétében”. Az egyetlen kivétel, ha az információ megosztása “bántalmazáshoz, kitagadáshoz vagy elhanyagoláshoz vezethet”.

DeSantis a floridai Spring Hillben található Classical Preparatory Schoolban írta alá a “Ne mondd, hogy meleg” törvényt, iskolai egyenruhát viselő kisgyerekek között, akik közül sokan táblákat tartottak a kezükben, amelyeken ez állt: “Védjük a gyerekeket, támogassuk a szülőket”. A törvény 2022. július 1-jén lép hatályba.

A törvény aláírását követően Amit Paley, a The Trevor Project nevű mentális egészséggel és öngyilkosság-megelőzéssel foglalkozó LMBTQ jótékonysági szervezet vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója közleményben nyilatkozott: “A floridai LMBTQ-fiatalok jobbat érdemelnek. Megérdemlik, hogy történelmük, családjuk és önmaguk is tükröződjenek az osztályteremben.

A törvényjavaslatot nemcsak LMBTQ-aktivisták és a queer közösség, hanem számos híresség, vállalt és maga Joe Biden és kormánya is hevesen bírálta.

 

A queer fiatalok védelmét ígéri Joe Biden

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb