Nagyvilág

400 százalékkal nőtt az online gyűlöletbeszéd mértéke a floridai homofób törvény elfogadása óta

Egy új jelentés szerint az LMBTQ közösséggel szembeni online gyűlöletbeszéd több mint 400 százalékkal nőtt az Amerikai Egyesült Államokban, mióta Floridában hatályba lépett a queer fiatalokat veszélyeztető törvény. A kutatást a Human Rights Campaign és a Center for Countering Digital Hate nonprofit szervezetek végezték.

A jogszabályt ellenzői a „Ne mondd, hogy meleg” névvel illetik, mivel tiltja a szexuális orientációval és nemi identitással kapcsolatos oktatást és bármiféle beszélgetést a 3. osztályig. Kritikusai állítják, hogy a tiltás és szigorítás a harmadik osztályon túl is alkalmazható, hatással lehet az idősebb diákokra.

A törvény július 1-jén lépett hatályba és azóta drámaian felerősödtek azok a hangok, amelyek azt sugallják, hogy a LMBTQ emberek elcsábítják a gyerekeket. 406 százalékkal nőtt azon tweetek száma, amelyek az LMBTQQ közösséget említették olyan jelzők társaságában, mint ragadozó és pedofil. A kutatók 989 547, január 1. és július 27. között közzétett tweetet vizsgáltak a Twitter közösségi oldalon.

Az eredmények azt mutatják, hogy a törvényjavaslat elfogadását követő hónapban naponta átlagosan 6 607 tweet használta a már emített kifejezéseket. Ez jelentős növekedés az egy hónappal korábbi 1 307 tweethez képest.

Megnövekedett a „#OKGroomer” hashtag használata is, amellyel a queer pedagógusokat, szervezeteket, egészségügyi szolgáltatókat és másokat sértegettek, azt sugallva, mintha ezek az emberek szexuálisan ki akarnák használni a fiatalokat.

A törvényt Floridában törvényerőre emelő Ron DeSantis republikánus kormányzó aláírását követő napon az „OK groomer” tweetek száma összesen 9 219 tweettel, vagyis körülbelül kilenc másodpercenként egy tweettel tetőzött.

Több ismert republikánus politikus, például Marjorie Taylor Greene, Lauren Boebert és Christina Pushaw, DeSantis sajtótitkárának tweetjeit több mint 48 000 000 alkalommal nézték meg – ők is a „groomer” narratívát erőltették.

A jelentés szerint a groomingos megjegyzéseket „radikális szélsőségesek egy kis csoportja terjesztette, egy összehangolt összehangolt erőfeszítés részeként, amely az LMBTQ embereket támadta, hogy felhergelje saját bázisuk szélsőséges tagjait”.

Sajnos Magyarországon a tavaly júliusban életbe lépett homofób propagandatörvénynek vannak meg a következményei:

 

Már szivárvány-jel sem lehet az oviban – egy éves a propagandatörvény

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin