Nagyvilág

A csapvíztől válnak meleggé az emberek a floridai kormányzó megbízottja szerint

Fotó: Alyssa Eakin on Unsplash

 

A floridai kormányzó és a Disney kapcsolata egy évvel ezelőtt romlott meg végérvényesen, amikor az elnöki ambíciókat dédelgető Ron DeSantis nekiment a helyben vidámparkot üzemeltető cégnek. A helyi „gyermekvédelmi” törvényt tavaly márciusban írta alá DeSantis, amely többek között előírja az iskoláknak, hogy az LMBTQ diákokat kötelező előbújtatniuk a családjuknak – még abban az esetben is, ha a család netán homofób.

A queer fiatalokat veszélyeztető törvényjavaslatot nemcsak LMBTQ-aktivisták, de számos híresség, vállalat, köztük a Disney, és maga Joe Biden és kormánya is bírálta.

Aztán az történt, ami egy ilyen törvény elfogadása után mindig: Floridában például 400 százalékkal nőtt az LMBTQ-ellenes online gyűlöletbeszéd mértéke, és drámaian felerősödtek azok a hangok, amelyek azt sugallják, hogy a LMBTQ emberek mindannyian pedofilok.

DeSantis persze nem felejtette el, hogy a Disney is felszólalt a törvény ellen, egy hónappal később már el is fogadták azt a törvényt, amely megszüntette a cég különleges adózási státuszát. Idén februárban pedig az orlandói Disney World önkormányzati státuszát is törvénnyel módosították, az irányítását így egy olyan bizottság veszi át, amelynek tagjait maga a kormányzó nevez ki.

 

 

DeSantis a héten arról beszélt floridai támogatóinak, hogy „csupán enyhe bosszúságot” jelentett, hogy a Disney tiltakozott a „gyermekvédelmi” törvény ellen, és hogy a vállalatot valójában amiatt büntetik meg most, mert szerinte a kisgyerekeknek szóló programokba belevitte a cég a szexualitást.

Ebbe az új felügyelőbizottságba nevezte ki Ron DeSantis a lelkipásztor Ron Perit, aki számos alkalommal tett már sértő kijelentéseket az LMBTQ emberekre, és egészen érdekes összeesküvés-elméletek rajongója.

A csapvíztől válnak meleggé az emberek

A floridai Orlandóban működő Peri viselt dolgainak a CNN nézett utána, és azt találták, hogy a lelkipásztor 2022-ben egészen meredek dolgokat állított. Szerinte többek között azért léteznek ma melegek, mert a fogamzásgátló tabletták miatt ösztrogén kerül a csapvízbe, az elmúlt 10 évben pedig az amerikai férfiak tesztoszteronszintje szerinte 50 százalékkal csökkent.

A férfiak tesztoszteronszintje az elmúlt évtizedekben valóban csökkent, de a kutatók nem tudják, hogy miért. Az azonban tény, hogy a csökkenés nem 50 százalékos, ráadásul semmi nem utal arra, hogy a tesztoszteronszint csökkenése hatással lenne a szexuális orientációra. Hasonlóképpen nincs bizonyíték arra, hogy a vízkészletben lévő ösztrogén, amelynek statisztikailag jelentéktelen része származik fogamzásgátló tablettákból, befolyásolná a szexuális irányultságot.

Ennek ellenére Amerikában az elmúlt években egyre nagyobb teret nyert az összeesküvés-elméletek híveinek körében, hogy a csapvíztől válnak meleggé az emberek.

Ezeken túl Peri a homoszexualitást szégyenletesnek nevezte, amelyet betegségekhez kötött, és közölte, a melegek deviánsok, akik számára nem számít a jövő, mert sokuknak nincsenek gyerekeik. És különben is, Róma is azért bukott el szerinte, mert bátorították a homoszexualitást és ettől gyengévé váltak. Perinek más témákban is sommás véleménye van, az abortuszt például a holokauszthoz mérhető népirtásnak tartja.

A CNN szerette volna megkérdezni a csapvizes elméletről Perit és DeSantist is, de nem nyilatkoztak.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin