Színes

Tényleg Dél-Koreában a legkisebb a péniszméret?

Banánárus Szöul Mjongdong negyedében / fotó: iStock

 

Nem a méret a lényeg, bár ezt nem feltétlenül gondolják így azok, akik a világranglista nem kedvezőnek ítélt végén szerepelnek. Ahány ház, annyi szokás, és ahány felmérés, annyiféle eredmény, így azért elég nehéz pontos értéket meghatározni – mindenesetre a nemzeti büszkeségnek bizonyára nem esett jól Dél-Koreában, hogy egy egészségügyi (milyen meglepő, pénisznagyobbítással foglalkozó) vállalkozás arra hivatkozik, hogy bizony ott a világon a legkisebb.

A hivatkozott szám teljes harci készültségben 9,6 centiméter, amit mindenképp érdemes fenntartással kezelni, hiszen több felmérés, köztük több száz fős mintás, katonaorvosok által felvett adatok mást mutatnak. Az biztos, hogy az 1971-es 12,7 centimétertől a 2016-os 13,5 centiig mindenféle számmal találkozni.

(A magyaroknál az önbevallásos, vagyis nem orvos által mért átlagos méret 14,99 centiméter.)

A koreai számoktól függetlenül a méret határozottan zavarja a helyi férfiakat, a sopánkodva feltett kérdés rendre előkerül a mozifilmekben is, ahogy például a Húsz (Twenty) című vígjátékban is (ahol a szám nem a centikre vonatkozott).

Egy helyi tiktoker, a 400 ezer követővel bíró IamfromKorea fogta magát, és meginterjúvolta az utca emberét, és hogy az elfogultságnak az árnyéka se vetülhessen rá, Koreában élő/tartózkodó külföldieket kérdezett meg. A válaszokból pedig az derül ki, hogy az a méret, amivel ők találkoznak, az az átlagos kategóriába esik.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb