Lifestyle

Szőrös angyalok éles pengékkel – A Brooklyn Barberben jártunk

Ingyen whiskey és bőrköpeny – a március elején nyílt Brooklyn Barber visszaidézi a régi idők borbélyüzleteinek hangulatát. A West End City Centerbe betérve, az étkezőkhöz közel eső Arany János kiskörúton kifüggesztve forog a barber’s pole, jelezve: férfiként itt a helyünk!

 

 

„Brooklynban tanultam, ahol nagyon sok barber shopot végigjártam. Az első arcszőrzetemet is borbély formázta meg. Ha ma betérsz egy ottani üzletbe, ugyanazzal az elrendezéssel és stílussal találkozol, mint nálunk. Fontosnak tartjuk, hogy a vendégeink jól érezzék magukat és visszajárjanak” – meséli Borhegyi András, a Brookly Barber üzletvezetője. Mindehhez kétség sem fér: az üzletbe belépve ingyen kávéval, tiroli whiskey-vel és üdítővel kínálnak. Hiszen ez is a szolgáltatás – és persze az élmény – része. A cél, hogy a vendég kellőképpen ellazuljon: sokan ugyanis idegenkednek attól, hogy egy vadidegen pengével zsonglőrködjön az arcukon.

„Egyelőre a hajvágás a népszerűbb, de a bizalom kialakultával szakállformázásra is egyre többen jönnek. Borbélyként utóbbi a fő profilunk, a régi technikákat ötvözzük az újjal. Átmenetet alakítunk ki a hajba, szakállat festünk, ápolással kapcsolatos tanácsokat adunk, és különböző minőségi termékeket kínálunk mind hajra, mind szakállra. Ezenfelül Freywille parfümöket is árulunk” – mondta Buzás Gergő, aki nyitás óta dolgozik a Brooklyn Barberben, egyetem mellett. A tanfolyam elvégzése után a mai napig folyamatosan képezi magát, bőrköpenybe bújva pedig nemcsak kiváló borbély, de egy valóságos Don Juan. „Nagyon szeretek emberekkel foglalkozni. Ha egy vendég rosszkedvűen jön be, már mosolyogva távozik. A cél, hogy élményt szerezzünk, és visszajáró vendégeink legyenek. Hozzám naponta átlagosan nyolcan jönnek. Attól függően, hogy mit kérnek, kényelmesen fél-másfél órát szánok rájuk. Egy szakáll nagyjából két hétig, egy haj egy jó hónapig kitart” – árulta el Gergő, akinek a székébe jómagam is beültem.

 

 

Ezelőtt még sosem voltam borbélynál, így izgatottan vártam, milyen arcot varázsol nekem. Először egy kávé mellett figyelmesen meghallgatott, milyen elképzeléseim vannak, majd egy kellemes fejmasszázzsal egybekötött hajmosás következett. Ezt követően nagyjából 45 percen keresztül, vidám és érdekes beszélgetés közepette vágta a hajamat, majd tengeri sót tartalmazó, ápoló hajformázóval fújta be azt. A végeredményt látva nem hittem a szememnek: két és fél éve élek Budapesten, és ez idő alatt most először voltam igazán elégedett a frizurámmal. A következő fél órában a szakállamat is újjávarázsolta: átmenetet nyírt bele, az egyenetlen részeket kiigazította – közben elejtett néhány borbélypoént –, mígnem végül kész modellnek éreztem magam.

 

 

„Nálunk a szakértelem az első” – hívja fel a figyelmet Borhegyi András. – „Hetven emberből választottam ki a most itt dolgozó négyet. A szaktudás mellett olyan srácokat alkalmazok, akik a hölgyek és az urak figyelmét is felkeltik. Ápoltak, és természetesen a hajuk és az arcszőrzetük is kiváló, hogy tükrözze a munkánkat. Öltözékük elegáns, a bőrköpeny alatt inget viselnek, és minden kritériumnak megfelelnek. A pengét pedig minden vendég előtt szigorúan cserélik” – fejtette ki András, aki kollégájával egy krakkói Brooklyn Barbert is visz, valamint két új üzletet is tervez nyitni a jövőben.

 

Máthé Bence

 

Brooklyn Barber
Nyitva tartás:
H-K: 10-20
Sze-Szo: 10-21
V: 10-19

Foglalj most!
Telefon: +36203572565
Web: https://brooklyn-barber.reservio.com/
Honlap: www.brooklynbarber.hu
E-mail: westend@brooklynbarber.hu
Facebook: Brooklyn Barber – WestEnd

Árak:
Barber Treatment (hajvágás és borotválás, szakállformázás): 7000 Ft
Hajvágás: 4500 Ft
Borotválás, szakállformázás: 2800 Ft

Kedvezmények:
Hűségkártya: minden tizedik alkalom ingyenes
Wax Bar-ból áttérő vendégek: 10%
Glamour-napok: 20%
+ 10% kedvezmény egy közeli kávézóban a Brooklyn Barber vendégeinek (A részletekről érdeklődj az üzletben)

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin